Kommunalvalg

DF's første mulige borgmesterpost ser ud til at falde på jorden

»Som det ser ud nu, er det nok ikke lige borgmesterkæden, vi skal gå efter«, lyder det fra Dansk Folkeparti i Assens.

Kommunalvalg

Dansk Folkeparti var blevet spået en chance til at få partiets første borgmesterpost i Assens på Fyn.

Men det ser nu ud til at falde fra hinanden. Stemmerne er talt op i kommunen, og Dansk Folkeparti går tilbage. Partiet, der har folketingsmedlem Jens Henrik Thulesen Dahl som spidskandidat, får 12,3 procent mod 12,8 ved kommunalvalget i 2013.

»Med resultatet, som det ser ud nu, er det nok ikke lige borgmesterkæden, vi skal gå efter. Vi må se, når vi får talt mandaterne sammen, og se, hvad vi kan få ud af det«, siger Jens Henrik Thulesen Dahl til TV2 News.

Socialdemokratiet går samtidig tilbage og ender på 25,5 procent af stemmerne, mens Venstre ser ud til at blive valgets vinder med hele 42 procent af stemmerne og en fremgang på 7,9 procentpoint siden 2013.

Hvad med Guldborgsund?

Guldborgsund er en af de andre kommuner, der bliver holdt øje med, i forhold til om Dansk Folkepartis spidskandidat, René Christensen, får vekslet partiets landspolitiske succes til en borgmesterpost.

Stemmerne er netop optalt i kommunen, og Guldborgsundlisten, som den nuværende borgmester tilhører, er den helt store sejrherre med godt 33,1 procent af stemmerne og en fremgang på 15 procentpoint.

Dansk Folkeparti får 23,8 procent af stemmerne med en fremgang på 1,7 procentpoint. Det er den efterfølgende konstituering, der afgør, hvem der får borgmesterposten i kommunen.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce