Borgmester John Brædder fra Guldborgsundlisten og Bo Abildgaard fra Socialdemokratiet på vej ind til forhandlinger om magten i kommunen.
Foto: Finn Frandsen

Borgmester John Brædder fra Guldborgsundlisten og Bo Abildgaard fra Socialdemokratiet på vej ind til forhandlinger om magten i kommunen.

Kommunalvalg

Lokalliste i Guldborgsund sender DF ud i mørket og beholder borgmesterposten

Den siddende lokalliste-borgmester John Brædder konstituerer sig med Socialdemokratiet og Venstre - og inviterer Dansk Folkeparti.

Kommunalvalg

Der  skulle bare et lille nik til, så forsvandt Guldborgsundslistens spidskandidat, den regerende borgmester, John Brædder ind bag en lukket dør med socialdemokratiets spidskandidat Bo Abildgaard.

På det tidspunkt var næsten alle stemmer optalt i Guldborgsund Kommune, og Guldborgsundlisten stod til næsten en fordobling af sine mandater. Socialdemokratiet gik tilbage fra 9 til 6 mandater.

Mange timer og mange forhandlinger senere lå det fast, at John Brædder bliver borgmester og dermed får sin tredje periode som Guldborgsunds borgmester.

»Det er en bred konstituering, som alle kan se sig selv i«, sagde borgmesteren, om konstitueringen, der har støtte fra Socialdemokratiet og Venstre.

Borgmesteren sagde med det samme, at han ville invitere de øvrige partier - deriblandt Dansk Folkeparti til at tilslutte sig konstitueringen i et endnu bredere samarbejde.

Ingen borgmesterpost til DF

Dermed blev Guldborgsund ikke den første kommune, hvor en kandidat fra Dansk Folkeparti, blev borgmester.

Mange havde ellers spået, at partiets finansordfører René Christensen ville få posten. Dansk Folkeparti fik en lille fremgang i stemmetallet, men beholdt sine 7 mandater.

Samarbejdet mellem Socialdemokratiet og Guldborgsundlisten skal ses i lyset af, at Socialdemokratiet har lavet meget politik med Dansk Folkeparti udenom Guldborgsundlisten og John Brædder.

Det har partierne eksempelvis gjort med det nuværende budget, som John Brædder har bebudet, at han vil genåbne. Det var derfor en skuffet René Christensen.

»Vi har tilbudt Socialdemokratiet borgmesterposten på et sølvfad, men de sagde nej tak. Vi har arbejdet på  et fælles projekt med Socialdemokratiet og Venstre, som de nu løber fra«.

Socialdemokratiets spidskandidat Bo Abildgaard, som ifølge René Christensen havde fået borgmesterposten tilbudt på »et sølvfad«., svarede, at han først havde fået tilbuddet sent.

»Jeg synes, at det var på et for usikkert grundlag«.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Annonce