Socialdemokratiets     Søren Elbæk er en af de tre borgmesterkandidater i  Ringkøbing-Skjern.
Foto: Bjarke MacCarthy/Socialdemokratiet

Socialdemokratiets Søren Elbæk er en af de tre borgmesterkandidater i Ringkøbing-Skjern.

Kommunalvalg

Fastkørte forhandlinger i Ringkøbing-Skjern: Vestjysk Venstre-bastion kan falde

Venstre mistede tre mandater i den vestjyske kommune, hvor konstitueringsforhandlingerne kørte fast i nat.

Kommunalvalg

Venstre har normalt et sikkert greb om magten i Ringkøbing-Skjern Kommune. Men ved valget i går mistede partiet tre mandater, og det er fortsat helt åbent, hvem der bliver borgmester.

Tre partier gør krav på borgmesterposten, og det lykkedes dem ikke at nå til enighed i nat. Forhandlingerne begyndte igen kl. 11 i formiddags.

Valgets store sejrherre, Kristendemokraternes nuværende viceborgmester Kristian Andersen, fik langt flest personlige stemmer, og partiet fordoblede sit mandattal fra 3 til 6.

Flere vil være borgmester

Han sagde i nat til Dagbladet Ringkøbing-Skjern, at de mange personlige stemmer gør det naturligt, at han overtager borgmesterposten.

Omvendt peger Venstres Hans Østergaard på, at Venstre stadig er kommunens største parti med 11 ud af de 29 pladser i kommunalbestyrelsen.

»Jeg er fast besluttet på stadigvæk at blive borgmester. Det vil jeg ikke opgive«, siger han ifølge TV Midtvest.

Også Socialdemokraternes spidskandidat Søren Elbæk vil gerne være borgmester. Hans parti fik en lille fremgang i stemmetal, men har fortsat 6 pladser i kommunalbestyrelsen.

Der skal i hvert fald ske et magtskifte, fastslår han over for TV Midtvest:

»Vi er fast besluttet på at effektuere et alternativt flertal uden om Venstre. Jeg har hele tiden sagt, at der skal ske noget nyt. Det er jeg og Kristian Andersen enige om. Vi skal finde ud af, hvem af os to der bliver den bedste borgmester«.

Venstres tilbagegang kommer, efter at den mangeårige borgmester Iver Enevoldsen besluttede ikke at genopstille til borgmesterposten. I modsætning til flere andre 'bykonger' rundt omkring i landet trådte Iver Enevoldsen imidlertid ikke tilbage før valget for at give en partifælle mulighed for at profilere sig på borgmesterposten.

Han genopstillede også til kommunalbestyrelsen og er blevet valgt, men med blot 443 personlige stemmer.  Kun 2 af de 11 Venstre-folk i den nye kommunalbestyrelse har fået færre personlige stemmer. Valgets topscorere, Kristian Andersen og Søren Elbæk, har fået henholdsvis 3.617 og 2.974 personlige stemmer.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce