John Dyrby Paulsen (S) blev natten til onsdag udråbt som ny borgmester i Slagelse Kommune. Men Stén Knuth har ikke opgivet håbet endnu.
Foto: Lars Krabbe

John Dyrby Paulsen (S) blev natten til onsdag udråbt som ny borgmester i Slagelse Kommune. Men Stén Knuth har ikke opgivet håbet endnu.

Kommunalvalg

Slagelses nyvalgte borgmester er alligevel ikke sikker på posten

Socialdemokraten John Dyrby Paulsen udråbte sig i nat til ny borgmester. Men Venstres Stén Knuth har ikke givet op endnu.

Kommunalvalg

Efter lange forhandlinger på valgnatten kunne John Dyrby Paulsen (S) klokken tre i nat fortælle, at han ville blive ny borgmester i Slagelse Kommune med opbakning fra SF, Enhedslisten, Radikale og LA.

Sammen har de 16 ud af 31 mandater.

Dermed lignede det i flere timer et farvel til Venstres nuværende borgmester Stén Knuth.

Men forhandlingerne har taget en helt ny drejning, og noget tyder på at Liberal Alliances ene mandat ikke sidder så fast hos rød blok som først antaget. Det skriver TV 2 Øst.

Stén Knuth har indkaldt til ny forhandlinger med DF, Radikale og LA.

»Jeg tror stadig på, at jeg kan få borgmesterposten. Jeg skal mødes med Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Radikale Venstre«, siger han til TV Øst.

Sammen kan de fire partier mønstre et flertal på 16 mandater uden Socialdemokratiet.

Der fintælles imidlertid stadig stemmer i Slagelse Kommune, og der er endnu usikkerhed om, hvorvidt LA får sit ene mandat eller dømmes ude. Derfor ventes der stadig spændt på finoptællingen.

Tidligere på måneden har Liberal Alliances Villum Christensen sammen med fire andre tidligere borgmestre i kommunen gået sammen i en kampagne for at vælte den siddende Venstre-borgmester Stén Knuth.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce