Foto: Per Folkver

Kommunalvalg

Socialdemokrat kan rive borgmesterpost væk fra DF'er - men han vil hellere tale om sangsvaner

Miraklernes tid er ikke forbi, siger socialdemokrat på Læsø, som Venstre overvejer at gøre til borgmester.

Kommunalvalg

Da den læsøske socialdemokrat Folmer Hjort Kristensen endelig ringer tilbage efter opkald fra Politiken, pumper nyhedsadrenalinen tydeligvis en anelse mere hos københavnerjournalisten end hos socialdemokraten, der nu ser ud til måske at kunne blive borgmester i stedet for DF'eren, der i går blev udråbt til borgmester på den lille ø.

Faktisk er det lidt svært at blive klog på, om Folmer Hjort Kristensen går efter den pludselige mulighed.

»Jeg har ikke hørt noget. Medierne har ringet, men jeg har ikke snakket med Tobias. Jeg går ude og kigger på sangsvaner i øjeblikket«, indleder Folmer Hjort Kristensen, da Politiken har spurgt ham, hvad han siger til, at Venstres spidskandidat nu antyder, at Venstres fire mandater i byrådet måske er klar til at gøre Hjort til borgmester.

Vel at mærke i stedet for Dansk Folkepartis Karsten Nielsen, der lige nu med et spinkelt flertal står til at blive Dansk Folkepartis første 'rigtige' borgmester nogensinde.

En kornmark, der ikke er høstet

V-spidskandidaten Tobias Birch Johansen og hans parti fik ved valget hele fire af byrådets blot ni mandater. Men DF’s to mandater, Læsølistens to mandater og så Folmer Hjort enedes i aftes om med deres i alt fem mandater om at gøre Karsten Nielsen til borgmester.

Tobias Birch Johansen har offentligt ikke lagt skjul på, at han er forarget over, at Venstres fire mandater dermed ser ud til at blive sat helt uden for indflydelse af det spinkle flertal.  Han åbner derfor en dør på klem for, at Venstre måske er klar til at pege på Folmer Hjort Kristensen som borgmester, hvis der på den måde kan blive en bredere konstituering.

Og om det er bevidst tilbagelænethed, vides ikke, men Folmer Hjort Kristensen snakker lidt videre om sangsvanerne:

»Der er en kornmark, der ikke er høstet, og der går de rigtig og guffer korn i sig. De har gyldne tider, haha«.

Nå, men han (Tobias Birch Johansen, red.) har altså luftet muligheden for det. Hvordan ser du på den mulighed?

»Jamen jeg har jo altid sagt, at vi skal have en bred konstituering«, siger Folmer Hjort Kristensen og tilføjer:

»Men det må jo være rygter, at der er noget andet på vej«.

Jeg har lige talt med Tobias. Det er en stramning at sige, at han tilbyder dig borgmesterposten, men han vil gerne drøfte det med dig for at høre, om man ved at gøre dig til borgmester kunne få en bredere konstituering.

»Nåh, o.k. på den led, ja ja. Men jeg har ikke mødt ham endnu«, svarer Folmer Hjort Kristensen og tilføjer, at han ikke har talt med Tobias Birch Johansen om det, men gerne ser en bred konstituering.

»Man ved jo aldrig, hvad der ryger rundt. Men jeg ved da, at tv kommer over nu og sagde, at de vil have en snak med mig, det kan da være, det er det«.

Ja, mon ikke?

»Ja«.

Lyder lidt fantastisk

Men er du afvisende over for, at du kunne sætte dig i borgmesterstolen med en bredere konstituering?

»Så er det jo en lidt usædvanlig situation, at lige pludselig er man ene, og så lige pludselig er man ni. Det lyder lidt fantastisk«.

Men igen; kunne du se det for dig?

»Neeej, altså det synes jeg ikke, men lad os se, hvad der sker. Miraklernes tid er jo ikke forbi endnu«.

Ville det være et mirakel, hvis du som enlig socialdemokrat kunne blive borgmester?

»Ja, det lyder jo fristende – det gør det jo«, forklarer Folmer Hjort Kristensen.

Tobias Birk Johansen fastholder, at han ikke har givet et egentligt tilbud til Folmer Hjort Kristensen, men holder sig også til fuglenes verden.

»Hvis jeg var udefrakommende, og så man spurgte mig, hvordan ser det her ud, så ville jeg med det samme få øje på, at der står jo rent faktisk en fugl i midten af de to fire mands grupper, som hedder Folmer på Socialdemokratiets liste. Og så kunne man jo spørge sig selv, om et bedre forslag ville være ham. Om han ville have større mulighed for at samle os«.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce