Slagelse er en af de kommuner, hvor man endnu ikke er blevet enig om, hvem der skal være borgmester. Her er det den nuværende Venstre-borgmester Sten Knuth (arkivfoto), som er stærkt udfordret af socialdemokraten John Dyrby Paulsen.
Foto: Martin Lehmann

Slagelse er en af de kommuner, hvor man endnu ikke er blevet enig om, hvem der skal være borgmester. Her er det den nuværende Venstre-borgmester Sten Knuth (arkivfoto), som er stærkt udfordret af socialdemokraten John Dyrby Paulsen.

Kommunalvalg

Overblik: Her mangler de stadig at vælge en borgmester

I Slagelse og Dragør forhandler byrødderne stadig om, hvem der skal være borgmester. Og på Læsø forsøger den vragede Venstre-borgmester at genåbne forhandlingerne om posten.

Kommunalvalg

Opdateret fredag klokken 12.07

Alt kan ske i kommunalpolitik, men den officielle status her tre dage efter valget er, at 96 af de 98 kommuner har udpeget en borgmester.

Kun Slagelse og Dragør kæmper stadig med at finde den rette person til posten.

Og så er der lige Læsø. Her prøver den vragede Venstre-borgmester at genåbne forhandlingerne om, hvem der skal være borgmester på øen og dermed vippe den udpegede DF-borgmester af pinden igen.

Fredag 15. december er sidste frist for konstituering af kommunalbestyrelser og valg af borgmestre.

Her er status på de forhandlinger, der stadig er i gang.

Slagelse

I Slagelse nåede socialdemokraten John Dyrby Paulsen at udpege sig selv som kommunens næste borgmester på valgnatten. Men det var lige tidligt nok. Kort efter sagde byens nuværende borgmester, Stén Knuth (V), at det var »for tidligt at sige, at der er en ny borgmester i Slagelse«.

Det førte til rygter om en rævekage, og sent torsdag aften forhandlede rød og blå blok stadig om en bred konstituering.

»Vi arbejder med et papir, der kun er et enkelt krav fra at være enighed om«, sagde John Dyrby Paulsen sent torsdag aften til TV 2 ØST og tilføjede: »Og i det papir står der, at jeg er borgmester«.

Forhandlingerne foregik hjemme hos et medlem fra Liberal Alliance og med deltagelse af Socialdemokratiet, SF, Enhedslisten og Liberal Alliance.

John Dyrby Paulsen ville ikke sige, hvad det er for et krav, der skiller parterne, ligesom han ikke vil gætte på, hvornår en aftale kan være på plads.

Dragør

Også i Dragør forhandles der stadig. Her står valget mellem den konservative Kenneth Gøtterup og den siddende Venstre-borgmester Eik Dahl Bidstrup.

Torsdag aften mødtes De Konservative, Socialdemokratiet, Venstre og Dansk Folkeparti til drøftelser.

Op til mødet sagde Kenneth Gøtterup til Ritzau, at »der er gode og positive drøftelser mellem alle partier«.

Også i 2013 var der sværdslag om om borgmesterposten i Dragør. Først stod socialdemokraten Allan Holst til at kunne bevare sin borgmesterpost, siden så den ud til at havne hos Peter Læssøe fra lokallisten Tværpolitisk Forening (T).

Men det endte med, at Venstres Eik Dahl Bidstrup kunne sætte sig i borgmesterstolen. Det skete efter en aftale mellem Venstre, De Konservative, Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet.

Læsø

Og så er der valgets helt store drama på Læsø i Kattegat, hvor de 1.800 borgere nok må holde vejret i spænding hen over weekenden.

Ved valget fik Venstre 37,1 procent af stemmerne, og den siddende Venstre-borgmester Tobias Birch Johansen så ud til at kunne fortsætte.

Men onsdag lykkedes det Karsten Nielsen fra DF at samle Socialdemokratiet og Læsø-listen bag sig og dermed kapre borgmesterposten. En manøvre, der fik Tobias Birch Johansen til at sige til Ritzau: »Jeg er fandeme flov. Jeg er simpelthen flov«.

Torsdag tog den vragede Venstre-borgmester så revanche, da han meldte ud, at han var parat til at genåbne forhandlingerne og tilbyde borgmesterposten til socialdemokraten Folmer Hjort Kristensen.

Fredag formiddag fik Tobias Birch Johansen og Folmer Hjort Kristensen sig så en snak og så hinanden i øjnene.

»Vi aftalte at gå hjem og tænke over sagerne i løbet af weekenden. Og måske kommer der så en løsning«, siger Tobias Birch Johansen til Ritzau.

Kerteminde

I Kerteminde stod slaget mellem de to borgmesterkandidater Kasper Olesen (S) og Klavs Lauridsen (K). Og enden på det blev fredag formiddag, at Kasper Olesen indtager borgmester kontoret efter en aftale med Venstre, SF og Enhedslisten

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden