Venstres Jens Ejner Christensen blev borgmester i februar 2017. Forrige uge blev han genvalgt som borgmester i Vejle Kommune.
Foto: Ditte Valente

Venstres Jens Ejner Christensen blev borgmester i februar 2017. Forrige uge blev han genvalgt som borgmester i Vejle Kommune.

Kommunalvalg

Der er 16 andre som ham: Jens Ejner fik magten i Vejle foræret og endte som største stemmesluger

Siden 2009 har 20 borgmestre trukket sig før tid og sendt magten videre til en partifælle. 17 genvandt magten, og arvtageren er i alle tilfælde blevet kommunens største stemmesluger.

Kommunalvalg
FOR ABONNENTER

Det kan være en god strategi at trække sig som borgmester og sende de gyldne kæder videre til partiets kronprins eller kronprinsesse, før valgperioden er over.

Siden 2009 har borgmesteren trukket sig midt i en valgperiode i 20 kommuner. 17 af gangene fortsatte arvtageren som borgmester efter valget - og samtlige 17 kronprinser og kronprinsesser blev kommunens største stemmesluger.

Det viser en gennemgang, som Politiken har lavet af samtlige kommuner.

Én af de kommuner er Vejle. I februar trak kommunens borgmester Arne Sigtenbjerggard (V) sig for at give plads til sin partifælle Jens Ejner Christensen, som dermed fik 10 måneders erfaring med borgmesterhvervet inden kommunalvalget.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce