Foto: Bjarke MacCarthy/Socialdemokratiet
Kommunalvalg

S-formand i Region Sjælland er på plads efter uenigheder

Konstitueringen i Region Sjælland er faldet på plads efter diskussioner mellem Enhedslisten og DF.

Kommunalvalg

Formanden for Region Sjælland kommer som ventet til at hedde Heino Knudsen (S). Det ligger fast lørdag, hvor Dansk Folkeparti har valgt igen at pege på socialdemokraten. Det skriver TV Øst.

»Jeg er glad for, at den aftale, vi har lavet - og det politiske grundlag, vi har lagt, det holder«, siger Heino Knudsen til TV 2.

»Jeg kunne godt have tænkt mig et forløb, der havde kørt mere stille og roligt«, tilføjer han.

DF indgik i første omgang i en bred konstituering med Heino Knudsen i spidsen, men trak sig fra aftalen efter uenigheder med Enhedslisten, der også var en del af konstitueringen.

DF stejlede over, at Enhedslisten ville have bedre muligheder for at få halalkød og information på arabisk på regionens sygehuse.

Det fik Socialdemokratiet til at smide Enhedslisten ud af aftalen. Håbet var, at det ville få DF tilbage i aftalen.

Enhedslistens Bruno Jerup har afvist, at partiet skulle have krævet halalkød skrevet ind i konstitueringen. Over for Ritzau har han udtalt, at det var et påskud, som S og DF fremsatte for at slippe af med Enhedslisten.

Den endelige konstituering i Region Sjælland består nu af Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti og Liberal Alliance.

ritzau

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen
  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen

  Henter…

  På søndag er der Oscar-uddeling i Los Angeles. Og for første gang siden 1989 vil showet finde sted uden en vært – et job, som bliver kaldt det værste i Hollywood i øjeblikket. For i en tid, hvor alt er syltet ind i værdipolitiske diskussioner, kan ingen længere samle os alle i et fælles grin.

 • Kvinder efter flugt fra Baghouz i det østlige Syrien. Foto: Fadel Senna / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?
  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?

  Henter…

  USA’s tilbagetrækning fra Syrien har gjort spørgsmålet om de danske IS-krigere højaktuelt. Skal vi tage dem hjem igen, efter at de har kæmpet for et verdensomspændende islamisk kalifat? Og har vi en forpligtelse over for de danske børn, der er blevet født undervejs i kampene?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

Forsiden

Annonce