Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Dokumentation: Her er konsulenternes rolle i skolereformen

Se indholdet i Finansministeriet oplæg til McKinsey omkring styring af skolereformerne.

Fakta
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Finansministeriet har bedt konsulenthuset McKinsey indtræde i en rådgiverrolle omkring implementeringen af reformerne af folkeskole, erhvervsuddannelser og lærernes nye arbejdstidsregler.

Konkret skal McKinsey bistå den implementeringsenhed, som allerede er sat op med deltagelse af embedsmænd fra en række ministerier. Herunder udarbejde de redskaber, som skal måle effekterne af reformerne.

Politiken er i besiddelse af det udbudsmateriale, der danner grundlag for konsulenternes arbejde. Her er en række af de centrale passager:

---------------------

Formålet med indeværende udbud er at indhente konsulentbistand til understøttelse af Undervisningsministeriets tværgående reformimplementering, herunder i arbejdets indledende fase, hvor der etableres en ny implementeringsenhed i Undervisningsministeriet.

Konsulentvirksomheden skal således bidrage med rådgivning og sparring til Undervisningsministeriet og bidrage til etablering af en tværgående implementeringsenhed og dennes arbejdsgange, metoder mv. i forbindelse med bl.a. følgende:

 • Tilvejebringelse af en detaljeret oversigt over alle nødvendige leverancer for at nå de opstillede mål med reformer og de nye arbejdstidsregler på alle undervisningsområder.
 • Tilvejebringelse af grundlag for løbende at vurdere opfyldelse af målene i folkeskolereformen, EUD-reformen mv. samt ift. de nye arbejdstidsregler på alle undervisningsområder. En væsentlig leverance er således stillingtagen, etablering og løbende opfølgning på få centrale produktions- og effektmål (KPI’er).
 • Tilvejebringelse af en samlet implementeringsplan for væsentlige opgaver og delopgaver i implementeringsindsatsen.
 • Tilrettelæggelse af enhedens arbejdsgange, metoder og processer såvel i forhold til styregruppen som til aktører inden for og uden for Undervisningsministeriet.
 • Sikre opbygning af kompetencer og værktøjer hos enhedens medarbejdere, således at enheden kan fortsætte arbejdet, efter konsulentvirksomhedens arbejde er afsluttet.

---------------------

Udbuddet indeholder tre hovedopgaver:

 • Etablering: Konsulentvirksomheden skal bistå Undervisningsministeriet i at etablere en velfungerende implementeringsenhed, der besidder en række værktøjer og kompetencer, som gør den i stand til at sikre succesfuld implementering af reformer og opfyldelse af fastsatte målsætninger for området.
 • Indledende drift: Konsulentfirmaet skal bidrage til drift af enhedens arbejde for at sikre, at metoder, processer og værktøjer anvendes korrekt, og at dette har den forventede effekt.
 • Kompetenceoverførsel: Konsulentfirmaet skal sikre, at alle nødvendige kompetencer og værktøjer overdrages fuldt ud til enheden, således at enheden kan fortsætte sit arbejde på et højt fagligt niveau, efter at konsulentfirmaet har afsluttet sit arbejde.

---------------------

Succesfuld implementering kræver et effektivt samspil mellem en lang række aktører på tværs af de ansvarlige ministerier, selvejesektoren og den kommunale sektor.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Det vurderes nødvendigt for implementeringsenhedens arbejde – og som leverancer, der særligt skal understøttes af Konsulentvirksomheden – at der bl.a. bliver udarbejdet følgende:

 • En samlet plan for implementeringsarbejdet, hvor arbejdsstrømme defineres og kortlægges.
 • Til grundlag for planen et overblik over den samlede leverancekæde, det vil sige alle de leverancer på tværs af alle aktører, der er påkrævet for at opnå reformernes målsætninger om bedre resultater for eleverne.
 • Forslag til fastlæggelse af centrale nøgletal og måleindikatorer (KPI’er), der operationaliserer reformernes mål og som skal bruges til at følge den løbende udvikling af implementeringsindsatsen og målopfyldelsen. Forslag til fastlæggelse af plan for indsamling, rapportering og systemunderstøttelse af KPI’erne.
 • Tidsafgrænsede succeskriterier for fremdrift i forhold til de opstillede KPI’er.
 • Plan og retningslinjer for arbejdsgruppernes løbende fremdriftsrapportering, herunder i forhold til afrapportering til regeringens økonomiudvalg mv.

--------------------

Tilbud på løsning af opgaven forventes ikke at overstige 6,0 mio. kr.

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden