Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Fremstød. Venstres nye kampagne, der fortæller af en børnefamilie på kontanthjælp samlet kan få 454.215 kroner i offentlig støtte.
Foto: Illustration/Jens Dresling

Fremstød. Venstres nye kampagne, der fortæller af en børnefamilie på kontanthjælp samlet kan få 454.215 kroner i offentlig støtte.

Fakta
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Fakta: Derfor kan en børnefamilie på fem få 454.000 i offentlig støtte

Venstre har i dag lanceret en kampagne, der skal udstille, hvor lille forskellen er på at arbejde og være på kontanthjælp.

Fakta
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Landets største parti, Venstre, melder sig i dag ind i den spirende valgkamp med en kampagne, der sætter fokus på, at det skal kunne betale sig at arbejde.

Det mener partiet nemlig ikke, at det i dag kan i tilstrækkelig grad.

LÆS HISTORIEN

Venstre tager udgangspunkt i et svar fra Beskæftigelsesministeriet, som viser, at en børnefamilie bestående af et ægtepar med tre børn på henholdsvis 1, 5 og 10 år kan få offentlige ydelser for 454.215 kroner årligt. Det beløb er alt for højt, mener blå bloks frontløbere, og de vil derfor have genindført et loft over kontanthjælpen.

Regnestykket

Lad os se, hvad beløbet dækker over:

Et ægtepar på kontanthjælp får årligt 340.872 kroner før skat.

Med tre børn i henholdsvis vuggestue, børnehave og folkeskole kan de få tilskud på 48.555 kroner årligt. Dertil kommer en børnecheck, som beløber sig i 42.540 kroner årligt.

Endelig skal det med i regnestykket, at familien bor til leje med en husleje på 75.000 kroner årligt og derfor har ret til 22.248 kroner i boligstøtte.

I alt giver det 454.215 kroner årligt.

Forskellen mellem kontanthjælp og arbejde

Vil man sammenligne det beløb med indkomsten for et ægtepar i samme situation, men som dog er i arbejde, skal man først og fremmest kigge på indkomsten fra kontanthjælp kontra indkomsten fra et arbejde til HK-mindstelønnen.

Støtte til bolig, børn og daginstitution er parret i arbejde også berettiget til, omend den falder, efterhånden som lønindkomsten stiger.

HK-mindstelønnen tjener man 17.470 kroner om måneden før skat. For et ægtepar giver det en årsindkomst på 419.280 kroner. Sammenlagt med boligstøtte, børnepenge og tilskud til dagtilbud giver det 517.882 kroner årligt.

Forskellen i indkomst hos en familie på arbejde og en familie på kontanthjælp er dermed 63.661 kroner årligt.

Hvis man opgør beløbene efter skat, har parret på kontanthjælp 363.086 kroner inkl. offentlige ydelser. Efter skat har parret med arbejde til mindstelønnen 387.127 kroner inkl. offentlige ydelser.

Forskellen i indkomst efter skat og tilskud mv. udgør 24.041 kr. årligt.

Kilde: Beskæftigelsesministeriet

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden