Få avisen leveret hele julen: 15 aviser for kun 199 kr.

Forslag. Regeringen har besluttet at begrave et forslag om at kriminalisere sexkøbere. Det sker efter anbefaling fra Straffelovrådet.
Foto: PELLE RINK (arkiv)

Forslag. Regeringen har besluttet at begrave et forslag om at kriminalisere sexkøbere. Det sker efter anbefaling fra Straffelovrådet.

Skriv

SKRIV: Bør sexkøbere kriminaliseres?

Regeringen dropper forslag om at gøre sexkøb ulovligt. Er det en rigtig beslutning?

Skriv

Eksperterne i Straffelovrådet, der rådgiver regeringen og Folketinget juridisk, slår nu fast, at et forbud mod køb af seksuelle ydelser formentlig ikke vil have mærkbare positive konsekvenser for de prostituerede.

Det vil have en meget lille indvirkning på omfanget af menneskehandel, rufferi og alfonseri. Et forbud kan medføre et øget stigmatisering af de prostituerede, og det vil desuden være uendeligt svært at håndhæve, konkluderer Straffelovrådet med henvisning til erfaringerne fra Sverige og Norge .

Anbefalingen fra rådet har fået regeringen til at opgive et forslag om en kriminalisering af sexkøberne, selv om både S og SF tidligere har støttet det.

BØDSKOV

Regeringens begrundelser får kritik fra Sveriges førende ekspert på området.

Kajsa Wahlberg fra Rikspolisen i Stockholm mener ikke, at regeringen kan bruge de svenske erfaringer med forbud mod købesex (indført i 1999) til at lægge forslaget ned. Der er ingen øget stigmatisering og heller ingen problemer med håndhævelsen:

»Vi har ingen problemer med at få køberne fældet for sexkøb, for de erkender ofte, når de pågribes«, siger hun.

LÆS ARTIKEL

4 MINISTRE

Hvad mener du? Er det i orden, at regeringen nu opgiver at kriminalisere køberne af sex?

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce