Morten Risoms båd, 'Fællesskabet', har både  solceller og en vindmølle. Der skal ikke så meget til for at leve mere bæredygtigt, mener han.
Foto: Peter Hove Olesen

Morten Risoms båd, 'Fællesskabet', har både solceller og en vindmølle. Der skal ikke så meget til for at leve mere bæredygtigt, mener han.

Samfund

Klimaildsjæl: »Vi er i samme båd. Hvis den synker, går det ud over os alle sammen«

Morten Risom har bygget en båd med solceller og vindmølle. I sommer sejlede han rundt for at vise, hvordan man kan leve et simpelt og bæredygtigt liv.

Samfund
FOR ABONNENTER

Morten Risom står på ’Fællesskibet’, som han kalder den båd, han byggede om i foråret. I sommer sejlede han båden fra havn til havn, men i dag ligger den i Nordhavn i København.

»Jeg har et meget nært forhold til havet. Lige så snart du kommer ud og tæt på naturen, mærker du også, hvorfor det er vigtigt ikke at lave så meget affald og sende så meget CO2 op i atmosfæren«, siger han og kigger ned på de andre både i Nordhavn.

’Fællesskibet’ skiller sig ud med en vindmølle på dækket og solceller på toppen af kahytten. Indenfor tænder lampen kun, når man drejer på et sort håndtag, og maden opbevares i små glas, så der ikke bliver brugt noget plastik.

Få fuld adgang i 3 måneder for 299 kr

Eller prøv én måned for 1 kr.

Se tilbud

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce