0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

»Det er jo tragisk, at der er seks personer, der har måtte lade livet. Så vi har ikke noget at pive over«

På Hovedbanegården i København er folk væbnet med tålmodighed, selv om deres tog er aflyst.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Sonja Furu
Foto: Sonja Furu
Samfund
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Samfund
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Folk flokkes om den røde DSB-disk på Hovedbanegården i København. Men der er ikke meget hjælp at hente. Ingen af DSB-medarbejderne ved, hvornår det næste tog over Storebæltsbroen kører, da vi møder dem. Senere har DSB oplyst, at al togkørsel over Storebælt er aflyst resten af dagen.

I morges blev et IC4-passagertog ramt af en løs genstand fra et forbikørende godstog på Storebæltsbroen. Seks personer er omkommet efter ulykken, som også har kvæstet 16 mennesker i lettere eller moderat grad.

Sonja Furu
Foto: Sonja Furu

Helle Laursen sad i et tog på hjem vej til Holstebro, men ved Korsør måtte toget vende om igen.

»Det er jo tragisk, at der er seks personer, der har måtte lade livet. Så vi har ikke noget at pive over. Men jeg vil gerne hjem«, siger hun.

»Jeg skal gerne på arbejde i morgen, men nu må vi se«.

Sonja Furu
Foto: Sonja Furu

Jens Honoré har fejret nytår på Oslo-båden og skal med toget hjem til Odense. På tavlen står der, at toget 10.50 er aflyst, og han ved ikke, hvornår det næste kører.

»Men det går nok«, siger han. »Ellers svømmer jeg bare over. Der er ingen, der har gjort det med vilje, så må vi tage den derfra. Verden falder ikke fra hinanden, fordi man skal vente et par timer«.

Sonja Furu
Foto: Sonja Furu


Rebecca Haugaard er taget til København for at få lavet et visum. Hun var med det tog, der gik en time før togulykken.

»Min far ringede tidligere. Han var virkelig, virkelig bange for, at det var mit tog, der var ramt«, fortæller hun. »Men jeg havde taget det, der gik en time før - heldigvis. Så betyder det ikke så meget, at jeg nu skal vente på toget tilbage«.

Sonja Furu
Foto: Sonja Furu

Rasmus Brobæk har holdt jul i København og skal hjem til Odense.

»Det kommer jeg nok ikke foreløbigt«, siger han. »Rejseplanen siger ikke særlig meget, og der står ikke noget på tavlen. Mit gæt er, at jeg i hvert fald skal vente nogle timer. Men det er okay. Jeg må bare bruge ventetiden på at læse op. Der er jo ikke rigtig noget, man kan gøre. DSB kan ikke gøre så meget lige nu. Det er ikke deres skyld«.

Sonja Furu
Foto: Sonja Furu

Birthe Dueholm har hjulpet sin søster med at flytte i København. Hun skulle med toget til Jylland 10.52. Hun ved ikke, hvor længe hun skal vente. Men det generer hende ikke.

»Jeg kommer bare senere hjem. Det betyder jo ingenting i forhold til det, der er sket. Og hvis det ikke er i dag, bliver min søster nok bare glad for, at jeg kan hjælpe lidt mere med flytningen«.


Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce