Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen

Tidsspørgsmål. Børnene behøver ikke blive i klasselokalet, hvis de skal gå mere i skole. En løbetur kan også være en god ide, mener statsminister Lars Løkke Rasmussen. (Arkivfoto)

Uddannelse
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Løkke vil have de små til at gå mere i skole

Det skal være slut med allerede at have fri ved middagstid.

Uddannelse
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Regeringen vil gøre skoledagen længere for de yngste elever i folkeskolen.

Det skal være slut med at have fri fra skole kl. 12.30 eller endnu tidligere. Det skriver Nordjyske.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) røbede under et besøg i Aalborg i går, at han og regeringen agter at foreslå, at antallet af lektioner i de mindste klasser forøges.

Især drengene skal have mere viden

Efter at et særligt rejsehold har foretaget et gennemgribende serviceeftersyn af folkeskolen, har regeringen bebudet et udspil om en omfattende reform i efterårets løb.

»I øjeblikket har de yngste elever to, tre eller fire lektioner. Det betyder, at mange får fri ved middagstid. Så fortsætter de fleste i skolefritidsordning, men vil vi have især drengene og allermest indvandrerdrengene bedre gennem folkeskolen, skal vi have puttet mere viden i hovederne på dem i de første skoleår«, sagde statsministeren.

Han pointerede ifølge Nordjyske, at ikke al den ekstra skoletid nødvendigvis skal tilbringes i klasseværelset.

»Jeg tror på, at det vil gavne indlæringen, hvis der i løbet af skoledagen er plads til, at man kan løbe en tur eller foretage sig noget andet, der gør hjernen klar til mere viden«, sagde Lars Løkke Rasmussen.

Lokal forældreformand: Fornuftig prioritering

Niels Schøler fra Arden, der er medlem af hovedbestyrelsen i forældreorganisationen Skole og forældre og formand for lokalafdelingen i Mariagerfjord Kommune, kalder statsministerens forslag »en særdeles fornuftig prioritering«.

»Hos os er de yngste allerede i dag i skole til kl. 14 og har en blanding af leg og læring. Vores erfaring er, at det fungerer rigtig godt, især når der er et tæt og ligeværdigt samarbejde om forløbet mellem lærere og pædagoger«, siger han til Nordjyske.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden