Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Elevformand om sammenbrud: Det er rigtigt ærgerligt

Skoleelevernes formand beklager, at partnerskabet om folkeskolen er kuldsejlet.

Uddannelse
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Skoleeleverne noterer sig med ærgrelse, at undervisningsminister Tina Nedergaard (V) har afblæst fire-parts samarbejdet om fremtidens folkeskole, det såkaldte partnerskab.

LÆS ARTIKEL

»Jeg er meget forvirret og uforstående. Der var jo lagt op til et partnerskab, men med lærerne, skolelederne og Kommunernes Landsforening borte, er der jo ikke meget partnerskab tilbage. Det var jo lige præcis dem, der skulle gennemføre det hele«, siger Troels Boldt Rømer, formand for de danske skoleelever, til TV2 News.

Ligesom de egentlige partnere i samarbejdet med Undervisnigsministeriet så skoleelevernes formand udspillet fra Tina Nedergaard i fredags.

Handlingerne det vigtigste

Han er ikke uenig i målsætningerne, men siger:

»Disse målsætninger kommer ikke til at rykke noget i sig selv. Det er handlingerne bagefter, der er det vigtige. Vi foreslog selv nogle ændringer i ministerens papir, men kunne forstå på departementschefen, at det var ok«, siger Troels Boldt Rømer.

Om et af regeringens kardinalpunkter, offentliggørelsen af de nationale elevtests, siger Troels Boldt Rømer:

»Der er utroligt dårlige erfaringer fra andre lande med at offentliggøre disse tests. For os er det vigtigere at drøfte større åbenhed i folkeskolen og arbejde på at flere unge kommer igennem med en ungdomsuddannelse«, siger Troels Boldt Rømer.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden