Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
DRESLING JENS
Foto: DRESLING JENS

Udmelding. »Vi forsøger at lave nogle ambitiøse mål for folkeskolen med syv konkrete mål«, siger undervisningsminister Tina Nedergaard.

Uddannelse
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ministeren kritiserer læreres stædighed

Forhandlingssammenbrud er lærernes skyld, siger Tina Nedergaard (V).

Uddannelse
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

De ambitiøse mål for folkeskolen bliver nu sat, uden at lærerne og kommunerne er med på holdet.

Ifølge undervisningsminister Tina Nedergaard har Danmarks Lærerforening og Kommunernes Landsforening afvist oplægget til syv mål for folkeskolen.

»Vi forsøger at lave nogle ambitiøse mål for folkeskolen med syv konkrete mål. Det har forældrene og eleverne tilsluttet sig, men de øvrige har sagt nej. Jeg har prøvet at få dem med, men nu må jeg arbejde videre uden«, siger ministeren til Ritzau.

LÆS ARTIKEL

Hun er især sur på lærerne over, at de hverken har villet være med til at lave konkrete eller bredere mål og at de har været på bagbenene, hver gang der har været diskuteret emner, som virkelig kan gøre noget for folkeskolen.

»Lærerne skal være åbne over for, at vi styrer på nogle klarere, tydelige mål for, hvad eleverne skal lære, at vi måler på resultaterne, men til gengæld giver skolerne nogle større frihedsgrader«, siger Tina Nedergaard.

Tvist om de Nationale Test

Hun nævner blandt andet offentliggørelse af de Nationale Test i folkeskolen, som et område, som regeringen arbejder for, og hvor lærerne har sagt nej.

»Vi laver mål for folkeskolen for elevernes og samfundets skyld. Det er ikke en overenskomstforhandling med lærerne«, siger hun.

LÆS ARTIKEL

Oprindeligt var planen, at partnerskabet skulle præsenteres onsdag på Marienborg, statsministerens embedsbolig, men hvad der nu skal ske er endnu uvist.

»Det her betyder ikke, at telefonen er slukket. Vi har også haft gode møder, og en god dialog undervejs. Selvfølgelig vil de også blive hørt, men ikke i den ramme, som en skriftlig aftale ville være«, siger ministeren.

Tina Nedergaard er overbevist om, at mange lærere vil være enige i regeringens mål, selvom hun ikke mener, at lærerforeningen er enig.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden