Omkring 40 gymnasier besat

Dagens demonstrationer er blevet suppleret med besættelser af gymnasier.

Uddannelse

Endnu et folketingsår står for døren, og endnu engang har den danske ungdom planlagt landsdækkende demonstrationer og dertilhørende besættelser af diverse gymnasier.

LÆS OGSÅ

Sofie Bagger fra DGS oplyser, at små 40 gymnasier på landsplan er besat, og at disse gymnasier er spredt til alle landets regioner, men især centreret omkring København, Århus, Odense, Aalborg og Sønderborg, de fem byer hvor dagens demonstrationer løber af stablen.

Formanden for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning, Frederik Gjørup Nielsen, oplyser, at omkring 15 gymnasier er besat i i Københavnsområdet, og at der er flere på vej.

»Nogle besættelser startede i går, og jeg har ikke hørt om nogle, der fortsætter efter i dag, men med regeringens udspil kunne man godt forestille sig en del vrede«, siger Frederik Gjørup Nielsen til politiken.dk.

Bred sammenslutning af unge

Sammenslutningen Unge ta'r ansvar, der står bag dagens demonstration, er en sammenslutning af en lang række forskellige ungdomsinstitutioner, der favner alt fra pædagoger og gymnasieelever over universitetsstuderende til lærlinge og elever inden for en række forskellige håndværksfag.

Især Danske Gymnasieelevers Sammenslutning har været aktive i forberedelserne.

»Der er en bred enighed om, at vi har en god sag. Der er jo ikke nogen, der vil acceptere nedskæringer på uddanelserne«, udtaler Frederik Gjørup Nielsen.

LÆS OGSÅ

På Frederiksberg Gymnasium er besættelsen stadig i fuld gang. Eleverne har forhindret, at lærerne underviste i tidsrummet fra kl 12- 14 og fra 14-16, da eleverne på demokratisk vis har valgt at besætte og blokere for lærernes undervisning.

»Eleverne har kl. 14 atter stemt om, hvorvidt de ville boykotte undervisningen, og hvis de havde stemt nej, så ville jeg sende lærerne op igen«, siger Jannik Johansen Rektor på Frederiksberg Gymnasium.

Han ser elevernes besættelse som en manifestition, der kommer oven på regeringens uddannelsesmæssige udspil.

»Det er min fornemmelse, at det her er en postmanifestation, hvor eleverne gerne vil vise, at de er solidariske«, siger Jannik Johansen.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden