Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Kommuner styrer uden om skolelukninger

Kommuner bøjer sig for forældres pres og dropper upopulære skolelukninger.

Uddannelse
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Når de sidste kommuner fredag lukker budgettet for 2011, har mange droppet en eller flere af de annoncerede skolelukninger.

Det gælder blandt andet i Køge, Nordfyns, Assens, Billund og Vejle Kommune.

»Der har været nogle utrolig stærke lokalsamfund, som har kæmpet en indædt kamp. Vi er selvfølgelig blevet påvirket at forældrene, som er kommet med mange konstruktive ændringsforslag«, siger Arne Sigtenbjerggaard (V), borgmester i Vejle Kommune, hvor fem skolelukninger er taget af bordet.

LÆS ARTIKEL

Her skulle skolelukningerne ellers have givet en besparelse på 12 millioner kroner.

Forsker: Det kan ramme børnene
Skoleforsker ved Danmarks Pædagogiske Universitetsskole Niels Egelund mener, at det går ud over børnene, når politikerne bøjer sig for forældrenes krav om at bevare de små lokale skoler. For det betyder, at der skal findes besparelser andre steder på skoleområdet.

»Det er for slapt, at kommunalpolitikerne ikke lukker skolerne. Det betyder, at besparelserne i stedet kommer til at ramme et meget stort antal elever - for eksempel med færre skoletimer og nedskæringer i specialundervisningen«, siger han.

LÆS ARTIKEL

Kommunalforsker ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole Roger Buch er ikke overrasket over, at politikerne tøver med at lukke skoler.

»Når byrådspolitikerne mødes af så kraftige reaktioner fra forældrene, vil de hellere finde pengene på områder, der ikke skaber så stor reaktion«, siger han og fortsætter:

»Frem til 2025 vil børnetallet falde, og derfor er det ikke nok at gøre krumspring. Så det er en stakket frist for skolerne og kommunerne«.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden