Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Lærere vil ikke have flere karakterer

Karaktergivning i alle fag fra 6.-klasse er ingen god idé, mener lærerne. Skader ikke men gavner heller ikke.

Uddannelse
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Skolelærerne mener, at regeringens forslag om karaktergivning i alle fag til elever fra 6.-klasse er ligegyldigt og ren symbolpolitik.

Det skader måske ikke. Men det gavner heller ikke.

LÆS ARTIKEL

Det siger formanden for Danmarks Lærerforening, Anders Bondo Christensen, efter at undervisningsminister Tina Nedergaard (V) - inden fremlæggelsen af regeringens folkeskolereform onsdag klokken 11 - udtaler, at skolerne skal give karakterer i alle fag fra 6.-klasse.

»Det er helt centralt, man kan læse og regne. Men jeg tillægger alle fag i folkeskolen lige stor betydning. Hvis fagene ikke er vigtige, skal eleverne ikke undervises i dem. Det stærkeste signal, jeg kan sende, er, at skolerne skal give karakterer i alle fagene fra 6.-klasse«, siger Tina Nedergaard til Politiken.

Lærerne savner ikke regler

Hertil siger skolelærernes formand:

»Vi har meget mere brug for nogle udspil om, hvordan lærerne får mulighed for at lave bedre undervisning. Vi har rigeligt med regler og kontroller«, siger Anders Bondo Christensen.

LÆS ARTIKEL

Han mener ikke, at forslaget om karakterer i alle fag fra 6. klassetrin skaber større faglighed, og han mener samtidig ikke, at der fra erhvervslivet er et pres for den øgede karaktergivning i folkeskolen ud over den naturlige afgangsprøve fra 9.- og 10.-klasse.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden