Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Regeringen vil give karakterer i alle fag fra 6. klasse

I dag kommer regeringens skolereform, som skal rette op på elendig Pisa-måling.

Uddannelse
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Folkeskolens elever skal have karakterer i alle fag senest fra 6. klasse.

Det bliver en del af reformen ’Faglighed og frihed’, som regeringen fremlægger i dag.

Udspillet kommer efter tirsdagens Pisa-test, som viser, at ti års indsats for at forbedre danske børns læsefærdigheder er slået fejl.

DOKUMENTATION Danmark indtager den ringeste placering siden den første Pisa-måling i 2000. Alle fag i skolen har lige stor betydning»Det er klart, det er helt centralt, man kan læse og regne. Men jeg tillægger alle fag i skolen lige stor betydning. Hvis fagene ikke er vigtige, skal eleverne ikke undervises i dem. Det stærkeste signal, jeg kan sende, er, at skolerne skal give karakterer i alle fagene fra 6. klasse«, siger undervisningsminister Tina Nedergaard (V). Hvad hjælper karakterer, hvis der mangler penge til at undervise eleverne i de kreative fag?»De kreative fag er presset. Hvis skolerne kan se, at de bliver målt på karakterer i de boglige fag, så er der gratis adgang til at nedprioritere de kreative fag som musik. Den økonomiske nedprioritering kan jeg ikke tage stilling til, for jeg mener ikke, den er entydig. Der er stadigvæk kommuner, som prioriterer kreative fag. Hvis alle lærere underviste lige så meget, som de bedste gør, så kunne vi frigøre 3.200 stillinger. Så var der såmænd også plads til god musikundervisning«. S: Det er noget pjat

Men reformen får dumpekarakter af Socialdemokraternes uddannelsesordfører, Christine Antorini. »Vi får ikke styrket de praktisk-musiske fag alene med karakterer. Det er noget pjat«, siger hun. Ud over det nye forslag om karakterer i alle fag vil regeringen med sin skolereform give kommunerne bedre muligheder for at holddele eleverne. Det nuværende loft over klassekvotienten på 28 elever fjernes, og resultaterne af de nationale test skal offentliggøres. Og så foreslår regeringen en seks timers skoledag til elever fra 0.-3. klasse.
Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden