Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

K: Børnehavetvang skal sikre tosprogede bedre danskkundskaber

Folketinget har vedtaget, at tosprogede børn fra tre år kan tvinges i børnehave for at lære dansk.

Uddannelse
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Tvungen børnehave for tosprogede børn i 3-års-alderen skal sikre, at børnene er sprogligt stimuleret, når de begynder i skole.

29. marts vedtog Folketinget, at tosprogede børn omkring tre år kan tvinges i børnehave. Det kan de, hvis en sprogvurdering viser, at barnet har behov for sprogstimulering.

»Det skal sikre, at børnene får de nødvendige dansk-kompetencer. Det er den grundlæggende forudsætning. Det handler om, at alle børn skal have de nødvendige kompetencer til at starte i skolen«, siger uddannelsesordfører Charlotte Dyremose (K).

Mange kan ikke gennemføre ungdomsuddannelse Den netop offentliggjorde undersøgelse Pisa Etnisk 2009 viser, at 38 procent af tosprogede elever ikke har gode nok læsekompetencer til at kunne gennemføre en ungdomsuddannelse.

LÆS ARTIKLEN

Socialdemokraterne er chokerede over, at det ikke er lykkes regeringen at gøre de tosprogede nævneværdigt bedre til at læse og regne.

»I vores skoleudspil lægger vi op til en massiv satsning på indskolingen. Tolæreordninger i dansk og matematik, obligatorisk lektiecafé, maksimum 24 elever i klassen og en styrkelse af lærernes efteruddannelse«, siger uddannelsesordfører Christine Antorini (S).

SF peger også på loft over antallet af elever

SF's integrationsordfører, Astrid Krag, og skoleordfører Pernille Vigsø Bagge er enige. De mener, at der skal investeres mere i folkeskolen, sikres tolærerordninger, et loft på antallet af elever i klasserne samt efteruddannelse til lærerne.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden