Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
MICHAEL HANSEN (arkivfoto)
Foto: MICHAEL HANSEN (arkivfoto)

STUDIELIV. Endnu flere end tidligere har i år søgt om at komme ind på en videregående uddannelse. Her er det nuværende studerende, der jubler i forbindelse med det årlige kapsejlads for studerende i Aarhus.

Uddannelse
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Rekordstort antal har søgt videregående uddannelse

I dag klokken 12 var der deadline til at søge ind på videregående uddannelse.

Uddannelse
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Antallet af ansøgere til de videregående uddannelser slår i år alle rekorder.

Ansøgningsfristen var i dag klokken 12, og de foreløbige tal viser, at 88.078 har søgt om optagelse. Det er 7.312 flere end sidste år og dermed en stigning på knap 10 procent.

Det oplyser Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser.

Allerede da fristen for at søge efter kvote 2 udløb 15. marts, tydede ansøgertallet på samlet rekord, da rekordmange (50.084) på daværende tidspunkt havde insendt en ansøgning.

Brug for kloge unge

Uddannelsesminister Morten Østergaard glæder sig over udviklingen.

»Jeg er glad og stolt over, at Danmarks ungdom svarer igen på den ambition, vi har i regeringen om, at vi skal have den bedst uddannede generation nogensinde. Og det vidner de her ansøgertal om. At når vi nu har tudet dem ørerne fulde af, at vejen til fremtidens arbejdsmarked er brolagt med uddannelse, så har de svaret igen med en meget stor stigning i ansøgerantallet. Det er jeg meget glad for«, siger Morten Østergaard til politiken.dk.

LÆS MERE

Det endelige søgningstal opgøres midt i juli. Her vil ansøgninger fra personer, der har ansøgt uden NemId samt personer, der har fået dispensation fra at søge digitalt, være regnet med. Tallet vil derfor være endnu højere.

Det er første gang, at alle har søgt digitalt, hvilket gør det muligt at lave en foreløbig opgørelse over det samlede ansøgningstal allerede i dag.

30. juli får de mange ansøgere får svar på, om de kommer ind på drømmeuddannelsen. Der er dog en del, der formentlig kan se frem til at blive skuffet - sidste år blev 60.537 studerende optaget.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden