Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Nye studerende vil gerne være sygeplejerske og socialrådgiver

De mellemlange uddannelser professionshøjskolerne stormer frem.

Uddannelse
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Landets professionshøjskoler har grund til at hejse flaget. Der er nemlig flere end nogensinde, der søger om at få foden ind på en af de mellemlange uddannelser, som de udbyder.

Det viser ansøgertallene fra tre af landets største professionshøjskoler.

På VIA University College, der har modtaget knap 20 procent af det samlede af årets ansøgere, er der dumpet 17.986 ansøgninger ind til de i alt 41 uddannelser. Det er 1.953 flere end i fjor svarende til en stigning på 12,2 procent.

Fortsætter fremgang En endnu tydeligere tendens viser sig på University College Sjælland. Her har 10.498 uddannelseslystne søgt en af de mange uddannelser som socialrådgiver, fysioterapeut eller bioanalytiker. Det svarer til en stigning på 25 procent.

Og det er blot en fortsættelse af successen, da institutionen fra 2011 til 2012 også havde en ansøgerfremgang på 21 procent.

LÆS MERE

Professionshøjskolen Metropol i København kan også række armene i vejret - dog med lidt mindre fremgang end de andre. Her er stigningen seks procent.

Stigning på 43 procent

Hos Metropol er det særligt uddannelsen til socialrådgiver i Hillerød, der kan bryste sig af boom i ansøgertal. 720 har således søgt uddannelsen mod 468 sidste år.

Også uddannelserne til laborant og administrationsøkonom kan glæde sig over stigninger - henholdsvis 32 og 43 procent.

Rektor ved VIA University College, Harald Mikkelsen, er glad for fremgangen.

LÆS MERE

»Vi er rigtig glade for igen i år at kunne konstatere en meget stor interesse for at studere i VIA. Det er det store antal 1. prioriteter jo et klart udtryk for – og det er især flot, fordi ansøgertallet også hvert af de sidste fire år i træk er gået frem«, siger Harald Mikkelsen.

»Vi ved, at vores studerende sætter stor pris på, at professionsbacheloruddannelserne er så tætte på virkeligheden. Vores uddannelser veksler jo mellem teori og praksis og indeholder for eksempel praktikophold, mange projekter i samarbejde med ’rigtige’ arbejdspladser og muligheder for udlandsophold«, siger han.

På landsplan har alle videregående uddannelser modtaget i alt 88.075 ansøgninger. Det er den største søgning nogensinde.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden