Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Elevformand: Adgangskrav til erhvervsskoler duer ikke

Erhvervsskolernes Elev-Organisation er bekymret for, at Thorning overvejer optagelseskrav på uddannelserne.

Uddannelse
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Erhvervsskolernes udfordring med færre ansøgere og højt frafald bliver ikke et hak bedre, hvis regeringen indfører adgangskrav for de unge.

Det mener Erhvervsskolernes Elev-Organisation (EEO), efter at statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) for første gang har åbnet op for idéen.

»Jeg kan ikke se, hvad det skal hjælpe. Og jeg er bekymret for, at Helle Thorning blot tager den nemme vej og hopper med på kravet om, at man blot skal have bestået dansk og matematik«, siger formanden for EEO, Morten Ryom.

Minimumskrav De Radikale har blandt andet foreslået, at karakterer på minimum 02 i dansk og matematik fra grundskolen bør være et krav til eleverne, hvis de vil have plads på de faglige uddannelser.

Statsministeren ønsker endnu ikke at give konkrete bud på adgangskravenes indhold, men hun nævner, at adgangskravene kan blive en del af den kommende reform af erhvervsuddannelserne.

Fokus på folkeskolen

Hvis regeringen vil forbedre uddannelserne, så skal de sætte fokus på andet end karakterer, mener Morten Ryom. Problemerne begynder allerede tidligt i folkeskolen:

»Folkeskolen er blevet alt for gymnasierettet. Vi kan noget med vores hænder, men det bliver ikke værdsat i folkeskolen«, så vi får en dårlig skoleoplevelse.

»Jeg synes virkelig, det er en skam, at det eneste, der bliver værdsat, er boglige egenskaber. Selvfølgelig skal man kunne læse og regne, men jeg har mødt glimrende håndværkere, som ikke har gået i folkeskole siden 7. klasse«, siger Morten Ryom.

Hvis regeringen alligevel ender med at indføre adgangskrav til erhvervsskolerne, så har Morten Ryom en bøn:

»Jeg håber, at statsministeren har så meget fremsynethed, at de implementerer et alternativ først. For når man afviser elever, så skal man søreme også være sikker på, at der er et andet sted«, de kan komme hen.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden