Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
 MATHIAS CHRISTENSEN(arkiv)
Foto: MATHIAS CHRISTENSEN(arkiv)

Studievalg. I morgen klokken 12 er der ansøgningsfrist for videregående uddannelser.

Uddannelse
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Studerende afviser DI-advarsel: Vælg uddannelse med hjertet

Studerende er uenig med DI i, at unge bør fravælge humaniora.

Uddannelse
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Vælg uddannelse efter dine interesser fremfor spådomme om jobmulighederne.

Sådan lyder rådet fra Danske Studerendes Fællesråd (DSF) til unge, der inden i morgen klokken 12 skal søge ind på en videregående uddannelse.

Budskabet kommer i kølvandet på, at Dansk Industri (DI) opfordrer de unge til særligt at søge tekniske uddannelser, da man ifølge arbejdsgiverorganisationens beregninger dermed får de bedste jobmuligheder.

LÆS OGSÅ

DI peger på uddannelser som maskinmester, farmaceut og ingeniør som gode bud i modsætning til humanistiske uddannelser, hvis man vil være sikker på et job.

Svært at forudse jobmarked
Men DSF's næstformand Mads Melin mener ikke, at rådet giver mening.

»Det er jo også i Dansk Industris interesse, at vi får en bredt uddannet befolkning, som har forskellige kompetencer, så ikke alle er ingeniører. Tendensen viser, at de unge de seneste år overvejende har søgt ind på de tekniske videregående uddannelser. Så på den måde kan man sige, at udviklingen går den vej, som Dansk Industri gerne vil have«, siger han.

Studenterorganisationen peger på, at det er meget svært at forudse, hvad der er behov for i fremtiden. Derfor bør de unge gøre sig andre overvejelser, inden de søger ind på en uddannelse.

»Undersøgelser viser, at de unge i høj grad vælger det, de har interesse og motivation for. Det er godt, for det skal være motivationen, der vægter tungest«, siger Mads Melin.

Vælg med hjertet

Jens Oddershede, der er formand for Rektorkollegiet, tror ikke, at dagens DI-udmelding gør en forskel for morgendagens ansøgninger, da langt de fleste formentlig allerede har besluttet sig.

Han mener dog, at de unge bør have jobmuligheder med i overvejelserne. Men omvendt er det heller ikke fornuftigt, hvis man kan få et job, man ikke har lyst til.

»Det vigtigste er, at de vælger det, de har interesse for og vælger med hjertet«, siger Jens Oddershede.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden