Syddansk Universitet får ny rektor

Nuværende rektor for SDU, Jens Oddershede, stopper til februar. Henrik Øregaard Dam bliver ny rektor.

Uddannelse

Syddansk Universitet får ny rektor til februar. Ud af 14 ansøgere er valget faldet på Henrik Øregaard Dam, der er dekan ved Københavns Universitet.

Det skriver Syddansk Universitet i en pressemeddelelse.

Formand for bestyrelsen på Syddansk Universitet, Lars Nørby Johansen, fortæller, at det er en enstemmig bestyrelse, der har peget på den nye rektor.

»Efter at vi har været igennem et kvalificeret felt med 14 ansøgere, er jeg overbevist om, at vi har valgt den rigtige person. Henrik Øregaard Dam er en moderne leder, der trods sin unge alder allerede har nået imponerende resultater«, siger han.

Er uddannet jurist

Henrik Øregaard Dam er uddannet jurist ved Københavns Universitet og har siden taget en doktorgrad i skatteret. I 2006 blev han landets yngste dekan, da han tiltrådte posten på det juridiske fakultet ved Københavns Universitet som 38-årig.

»Jeg er meget beæret over den tillid, som bestyrelsen har vist ved at ansætte mig. Som dekan har jeg fulgt Syddansk Universitet på tæt hold, og jeg er meget imponeret af den udvikling, universitetet er inde i«.

»Det står i dag som et af landets stærkeste universiteter, og hvis man ser på de internationale ranglister, ligger universitet mellem de 200-300 bedste i verden, og det er en unik position at opnå, når man tænker på, at universitetet ikke engang har eksisteret i 50 år«, siger den kommende rektor.

Henrik Øregaard Dam overtager posten til februar efter Jens Oddershede, der har været rektor på SDU siden 2001, men som har valgt ikke at forlænge sin kontrakt.

Han fortæller til Ritzau, at han nu vil nyde sit otium, og at han formentlig også fratræder sin post som formand for Rektorkollegiet.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden