Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
NIELS CHRISTENSEN
Foto: NIELS CHRISTENSEN

Oprør. Det forventes, at omkring 5000 studerende vil lægge bøgerne fra sig og gå på barrikaderne i morgen. De vil vise deres utilfredshed med udsigten til den såkaldte fremdriftsreform.

Uddannelse
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Studerende blokerer Københavns Universitet

Tusindvis af studerende vil vise deres utilfredshed med den såkaldte fremdriftsreform.

Uddannelse
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Fire ud af seks fakulteter på Københavns Universitet bliver i morgen blokeret og undervisningen bliver flere steder nedlagt, når studerende ved Københavns Universitet protesterer mod den såkaldte studiefremdriftsreform, som skal få studerende hurtigere igennem uddannelserne.

Ledelsen på KU er kommet med et oplæg til udmøntningen af reformen, som de studerende er utilfredse med.

LÆS OGSÅ:

Derfor har Studenterrådet indkaldt til demonstration foran universitetets hovedbygning på Vor Frue Plads i Indre København i morgen klokken 12, samtidig med, at KU's ledelse skal mødes for at diskutere, hvordan reformen endeligt skal udmøntes.

Studenterrådet forventer, at 5.000 studerende møder op for at protestere mod ledelsens foreløbige oplæg.

»Lige nu er Københavns Universitet ved at stramme skruen så hårdt, at man risikerer at blive smidt ud af universitetet, hvis man dumper et stort fag. Universitetets skærpede krav gør en i forvejen meget hård reform umulig at sluge«, siger formanden for Studenterrådet ved Københavns Universitet, Mie Sofie Andersen, i en pressemeddelelse.

Mindst 45 point
I det oplæg, som KU's ledelse er kommet med, er de studerende blandt andet utilfredse med, at de ikke længere har mulighed for at holde orlov på kandidatuddannelsen, og at de skal bestå eksamener svarende til 45 ects-point hvert studieår.

»Studerende på tværs af hele universitetet er enormt frustrerede over de her forslag. Mange er bange for ikke at kunne komme i praktik eller på studieophold i udlandet. Samtidig vil Københavns Universitet gøre det umuligt at tage orlov til for eksempel at få erhvervserfaring, holde en pause eller forske i et år. Det rammer de studerendes mulighed for at tone deres uddannelse og dygtiggøre sig«, siger Mie Sofie Andersen i en pressemeddelelse.

Prorektor for uddannelse ved KU Lykke Friis har tidligere over for Politiken afvist, universitetet skærper reglerne mere end højest nødvendigt.

»Vi kræver ikke mere, end loven lægger op til, men faktisk mindre. Det er det samme, når det gælder orlov. Ifølge loven koster det universiteterne penge, hvis studerende tager orlov uden begrundelse. Men vi kan ikke leve med, at de slet ikke kan holde orlov, så vi siger, at de studerende stadig må tage seks måneder på bachelordelen«, siger Lykke Friis.

Sympatiblokade på RUC

For at støtte de studerende på KU følger Studenterrådet på Roskilde Universistets Center (RUC) trop og blokerer administrationen på universitet i morgen klokken 11. Det indebærer blandt andet rektorens kontor.

Drude Rohde, som er næstformand i Studenterrådet, forklarer, at de studerende vil eskortere alle medarbejdere i administrationen ud fra deres kontorer, og blive på kontorerne, så medarbejderne ikke har mulighed for at arbejde.

LÆS OGSÅ

Blokaden på RUC er en generel demonstration mod fremdriftsreformen og et signal til ledelsen om, at de studerende ikke ønsker lignende tiltag, som dem KU's ledelse indtil videre har lagt op til.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden