Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Modstand. Tusinder af studerende er på gaden i protest mod 'fremdriftsreformen'.

Uddannelse
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

KU-rektor bakker protester op: Situationen er meget rodet

Regering skal se at få dræbt myterne om ny studiereform, siger Ralf Hemmingsen.

Uddannelse
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Op mod 7.000 studerende demonstrerer lige nu på Vor Frue Plads i København.

De er frustrerede og bange for den såkaldte studiefremdriftsreform, som pålægger universiteterne at få studerende hurtigere igennem uddannelserne, og det forstår rektoren på Københavns Universitet, Ralf Hemmingsen, udemærket:

»Vi forstår godt, at de studerende er urolige over det her. Situationen er meget rodet. Ministeren har efter et halvt år stadig ikke fremlagt, hvordan de vil forvalte det her«, siger han til Politiken.

Vil udskyde beslutning Ralf Hemmingsen er derfor åben over for at udskyde beslutningen om, hvordan Københavns Universitet vil udforme de skrappere studiekrav - inklusive afskaffelsen af retten til orlov på kandidatuddannelsen - som følge af de studerendes protester. Universitetet vil 'parkere' de nye krav foreløbigt indtil 2015.

»Det her er en erkendelse af, at når det har skabt så stor uro blandt de studerende, så er det ikke et brugbart grundlag for samarbejde. Vi ønsker ikke at lukke for dialogen. Vi har ingen interesse i, at de studerende ikke kan føle sig trygge på universitetet, eller at folk tror, de bliver smidt ud, bare fordi de dumper en eksamen. Så der er også noget mytedræber i det«, siger han og langer samtidig ud efter regeringen og uddannelsesminister Morten Østergaard (R).

»Det er ikke universitetet, der kan lave om på lovgivningen. Loven blev vedtaget i juni, og det ville være rigtig nyttigt, at ministeren fik lavet sin bekendtgørelse, så vi kan komme videre og rent faktisk vide, hvad vi skal arbejde med. Det har snart taget et halvt år at lave den«.

Opfordrer studerende til medansvar

Selv om loven, der skal få de studerende hurtigere igennem uddannelserne, er vedtaget, mener Ralf Hemmingsen, at de studerende fortsat bør have muligheden for at præge indholdet:

LÆS OGSÅ

»Det er en kendsgerning, vi har den lov. Selvfølgelig kan de studerende gøre en forskel. Der er 40.000 af dem, og det er vores vigtigste leverance til samfundet, så det betyder rigtig meget, hvad de gør«, siger han.

»Vi tager en runde i tillid til, at de studerende tager et medansvar for at få løst problemet. Mit mål er at gøre det med så lidt tvangsindgreb som muligt«.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden