Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
 JENS DRESLING (arkiv)
Foto: JENS DRESLING (arkiv)

PLADSPROTEST. Omkring 7.000 vrede studerende har ifølge Studenterrådet planlagt at protestere i på Frue Plads som følge af de skærpede studiekrav.

Uddannelse
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Studerende presser Københavns Universitet til at parkere skrappere studiekrav

Rektor på KU vil forhandle med de studerende om fremdriftsreform.

Uddannelse
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

De seneste uger har tusindvis af vrede studerende protesteret mod stramninger af studiekrav, som Folketinget har vedtaget med den såkaldte studiefremdriftsreform, som pålægger universiteterne at få studerende hurtigere igennem uddannelserne.

Reformen skulle umiddelbart træde i kraft fra efteråret 2014 og blev vedtaget som en del af SU-reformen i foråret.

Men nu vil Københavns Universitet udskyde beslutningen om, hvordan det vil udforme de skrappere studiekrav - inklusive afskaffelsen af retten til orlov på kandidatuddannelsen - som følge af de studerendes protester. Universitetet vil 'parkere' de nye krav foreløbigt indtil 2015.

»Vi har lyttet til de mange bekymrede stemmer og er parat til at drøfte sagen på ny«, meddeler rektor Ralf Hemmingsen i en pressemeddelelse.

Meldingen kommer på dagen, hvor 7.000 vrede studerende har planlagt at protestere på Frue Plads som følge af de skærpede studiekrav. Men udmeldingen fra KU vil dog ikke få Studenterrådet til at afblæse protesterne, som indebærer, at fire ud af seks fakulteter på Københavns Universitet vil i dag blive blokeret og undervisningen nedlagt.

»Det er en kæmpe sejr for de studerende, men det ikke nok at gemme stramningsplanen i skrivebordsskuffen for en stund. Vi skal have smidt stramningerne i skraldespanden«, forklarer Mie Sofie Andersen, formand i Studenterrådet, i en pressemeddelelse.

Ledelsen i KU meddeler, at de er parat til at drøfte en gradvis indfasning af reformen med de studerende og opfordrer Uddannelsesministeriet til at få færdiggjort de bekendtgørelser, som universitetet skal administrere efter.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

Forsiden