Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
DRESLING JENS
Foto: DRESLING JENS
Uddannelse
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Udskældt studiereform udskydes et år

Krisemøde om studiereform. Ministeren vil opbløde planen, der skal få studerende hurtigere gennem studierne.

Uddannelse
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Reformen, der skal få studerende hurtigere igennem deres studier på universitetet, bliver udskudt.

Efter at både de studerende og universiteterne i de seneste uger har protesteret mod studiefremdriftsreformen, har uddannelsesminister Morten Østergaard (R) indkaldt partierne bag aftalen til et møde torsdag. Her vil han foreslå, at reformens krav blødes op.

FRUSTREREDE STUDERENDE

»Jeg har set på høringssvar, og jeg kan konstatere, at det for universiteterne er vanskeligt, grænsende til umuligt, at være klar til at implementere dette her 1. september for alle studerende«, siger Morten Østergaard:

DEBAT

»Derfor er vi i sagens natur nødt til at sige, at vi udskyder ikrafttrædelsen et år, så kun de nye studerende indskrives efter de nye regler. Det vil jeg søge forligskredsens opbakning til«.

Jeg har set på høringssvar, og jeg kan konstatere, at det for universiteterne er vanskeligt, grænsende til umuligt, at være klar til at implementere dette her 1. september for alle studerende

Reformen stiller blandt andet krav til, hvor mange fag og eksamener de studerende tager. Men efter mødet i dag vil partierne blive enige om, at reglerne ikke skal gælde for studerende, der allerede er indskrevet på et universitetsstudium.

Venstre kalder det tillidsbrud

Forligspartiet Venstre støtter udskydelsen af reformen, men forskningsordfører Esben Lunde Larsen kritiserer samtidig, at det vedtagne forlig ikke kan lade sig gøre:

»Jeg er naturligvis dybt skuffet over, at ministeren kan opføre sig så uansvarligt. Vi har fået stillet en implementering af reformen i udsigt, som ministeren ikke kan levere. Det er et klart tillidsbrud mellem ministeren og forligskredsen«.

KU-REKTOR BAKKER PROTESTER OP

Også Konservative og Dansk Folkeparti er åbne for at udskyde reformen.

Jakob Ruggaard, formand for Danske Studerendes Fællesråd, glæder sig over opblødningen:

Jeg er naturligvis dybt skuffet over, at ministeren kan opføre sig så uansvarligt. Vi har fået stillet en implementering af reformen i udsigt, som ministeren ikke kan levere. Det er et klart tillidsbrud mellem ministeren og forligskredsen

»Dette her beviser, at vi ved, demonstrationer og protester har fået presset en forståelse igennem for, at dette her ikke er en reform, der gør os klogere eller dygtigere. Tværtimod«.Ifølge universiteterne vil de nye regler kunne føre så meget bureaukrati med sig, at det i sig selv kan forsinke studerende i deres studier. Derfor glæder universiteternes rektorformand, Jens Oddershede, sig over de nye politiske meldinger.

»Jeg håber meget, at parterne vil arbejde intenst for at udsætte reformens ikrafttræden, så vi kan afbøde de uhensigtsmæssigheder, der er«, siger han.


Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden