Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
JENS DRESLING (arkiv)
Foto: JENS DRESLING (arkiv)

Reform-uenighed. Morten Østergaard har været i et decideret stormvejr fra de studerende på grund af omstridt studiereform. Også universiteterne kritiserer politikerne.

Uddannelse
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Universiteter kritiserer politikerne: Ukøn uenighed om studierefom

Kom tilbage på sporet og lav om i udskældt reform, lyder opfordringen fra rektorformand.

Uddannelse
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Fremdriftsreformen skal udskydes. Og der skal ændres centrale elementer i den, mener universiteternes rektorformand, Jens Oddershede, der langer ud efter politikerne.

»Jeg synes ikke, processen har været køn. Og jeg synes heller ikke, fortsættelsen er specielt køn«, siger Jens Oddershede til Politiken.

»Jeg vil meget advare mod, at der går politik i vores sektor. Politikerne må fokusere på at finde en løsning i stedet for at diskutere, hvis skyld det er. Det er der alt for meget af i dansk politik«, fortsætter han.

LÆS OGSÅ

Han peger på, at forligspartierne »åbenbart ikke har været fuldstændig enige om, hvad de har vedtaget og hvad, konsekvenserne af det var«.

Fundamentale svagheder ved reformen
Reaktionen kommer, efter at forligspartierne bag den såkaldte fremdriftsreform, der skal få de studerende hurtigere igennem uddannelserne, i går ikke kunne blive enige om at udskyde reformen, der har været skyld i massive demonstrationer og højlydte protester. Ikke mindst fra de studerende, den handler om.

Jens Oddershede opfatter den politiske uenighed, der har lammet reformen som en åbning og mulighed for, at der i sidste øjeblik kan blive fjernet nogle af de tidsler, som universiteterne længe har kritiseret.

»Der er nogle fundamentale svagheder ved reformen, som vi synes, man skal reparere. Som jeg afkoder det politiske spil, så skyldes uenigheden, at man også skal drøfte, hvordan reformen bliver bedre«, siger han.

»Universiteterne ser stadig gerne, at man politisk bliver enige om at udskyde reformen et år. Og vi ser også gerne, at man bruger det år til at ændre på nogle af de svagheder, der er i reformen. Det er ikke nok alene at udskyde den«, siger Jens Oddershede.

Fast dispensation for udlandsophold

I går var der ellers lagt op til, at politikerne ville blive enige om at udskyde reformen.

Men stik imod udmeldingerne i Politiken i går, hvor både uddannelsesminister Morten Østergaard (R) samt Venstre, de konservative og Dansk Folkeparti gav udtryk for, at de støttede en udskydelse, kunne politikerne ikke blive enige på deres møde i Uddannelsesministeriet.

Så længe politikerne hurtigt enes om en køreplan, betyder en uge eller tos uenighed ikke noget for universiteterne, understreger Jens Oddershede og peger på, hvad han og landets øvrige universiteter gerne ser ændret.

LÆS OGSÅ

»Vi vil gerne have, man laver faste dispensationsprakisser i forbindelse med udlands- og praktikophold, som gør, at man ikke skal tage stilling til det fra gang til gang. Det kræver rigtig meget administration. Og så er det it-system, der skal registrere de studerendes studieaktivitet, og som ministeriet styrer, endnu ikke programmeret til at kunne klare den registrering, som loven tilsiger«, siger Jens Oddershede.

Endelig ser universiteterne gerne, at gamle fag, der ikke er blevet endeligt afsluttet, kan indgå som en del af de 60 ECTS-point, som politikerne vil tvinge de studerende til at tage hvert eneste år.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden