Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Philip Davali.
Foto: Philip Davali.

GAVEKORT. Uddannelsesminiser Morten Østergaard fik et gavekort af Roskilde Universitet på et kvalitetsophold med fordybelse og fleksibilitet , der løber ud, når fremdriftsreformen træder i kraft.

Uddannelse
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Østergaard modtager gavekort til kvalitetsophold af studerende

Trehundrede studerende protesterede op om fremdriftsreformen foran Slotspladsen.

Uddannelse
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er stillet 216 stole op på Christianborgs Slotsplads.

Men det er ikke nok siddepladser til de trehundrede studerende, der tirsdag demonstrerer med et 'udvalgsmøde' på Slotspladsen mod de strammere studiekrav, som regeringen har pålagt universiteterne med fremdriftsreformen.

»Vi vil gentage klart og tydeligt over for politikerne på Christiansborg, at reformen får graverende konsekvenser for kvaliteten af vores uddannelser«, siger Jakob Ruggaard, som er formand for Danske Studerendes Fællesråd.

LÆS OGSÅ

De studerende har derfor samlet gaver ind til uddannelsesminister Morten Østergaard (R), som ikke besøgte de trehundrede studerende på pladsen denne tirsdag. Det gjorde de inviterede uddannelsesmedlemmer heller ikke.

Gaverne er en markering af, at regeringen bør rulle reformen tilbage.

Vi er ikke bare en useriøs flok, der skal have særprivilegier eller som skal dandere den i 50 år

Gaver leveret til porvagten

Samtidig med de studerendes udvalgsmøde på slotspladsen, er der også møde i Udvalget for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelse i Folketinget.

Det er netop det møde, som de studerende gerne vil påvirke med tirsdagens demonstration.

Derfor går flere studerende også ind midt i Folketingets udvalgsmøde i stilsigende protest for at vise deres hjemmelavede t-shirts, hvorpå der står: »Vi er mod fremdriftsreformen«.

LÆS OGSÅ

Da Morten Østergaard ikke selv kan modtage gaverne, fordi han sidder i politiske forhandlinger hele dagen, må de trehundrede studerende tage konsekvensen og vandre til Udannelsesministeriet i Slotholmsgade over for Børsen for at levere gaverne til portvagten.

»Vi fik vist hinanden og politikerne, at vi er klar med en seriøs indsats og konkrete analyser. Vi er ikke bare en useriøs flok, der skal have særprivilegier eller som skal dandere den i 50 år«, siger formanden Jakob Ruggaard:

»Derfor lovede vi også hinanden i dag, at det her ikke er den sidste protest. Og det bliver det ikke, før vi får rullet fremdriftsformen tilbage«.

Forligskreden i Folketinget er endnu ikke kommet frem til en endelig løsning, der kan omfavne de fuldtidsstuderendes bekymringer. De forhandler stadig om udmøntningen af fremdriftsreformen.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden