Få avisen leveret hele julen: 15 aviser for kun 199 kr.

Uddannelse. De studerende er ikke dovne, men modtager derimod alt for få undervisningstimer.
Foto: DALSGAARD MIRIAM

Uddannelse. De studerende er ikke dovne, men modtager derimod alt for få undervisningstimer.

Uddannelse

Danske studerende: Vi er ikke dovne

For få undervisningstimer er skyld i, at der bruges for lidt tid på studierne.

Uddannelse

Er de danske studerende for dovne og bruger alt for lidt tid på deres studier?

Det antyder regeringens Kvalitetsudvalg i en ny rapport.

Men den holder ikke, hvis man spørger de Danske Studerendes Fællesråd. De mener, at de studerende bliver tilbudt for få undervisningstimer.

»Grunden til at de studerende bruger så lidt tid på deres uddannelse er, at man nogle steder får ned til fire timers undervisning om ugen. Så er der kun fire timers struktureret undervisning, man skal læse til, og så er vi oppe op 12 timer om ugen, og det er langt fra en fuld arbejdsuge«, siger Stefan Larsen, der er næstformand i Danske Studerendes Fællesråd og fortsætter:

»Vi har jo længe gået forrest i kampen for, at der skulle være mere undervisning på universiteterne og ført kampagner for et højere timetal og kortere sommerferie«.

I rapporten, der har til hensigt at kaste lys over, hvordan kvaliteten i det danske uddannelsessystem kan hæves, skriver Kvalitetsudvalget, at de studerende generelt bruger 1.350 timer om året på deres studie, hvis man medregner to eksamensperioder.

Det fremgår desuden, at op mod 25 procent af de studerende har oplyst, at de ofte eller meget ofte møder uforberedte op til undervisningen.

Manglende ressourcer

Hos Danske Studerendes Fællesråd håber man, at de videregående uddannelser i højere grad vil prioritere undervisningen.

»Universiteterne har måske ikke nok ressourcer. Copenhagen Business School varsler fyringer, og det samme sker for mange af de andre videregående uddannelser. Når man ikke har råd til at have undervisere ansat, har man heller ikke ressourcer til at undervise«, siger Stefan Larsen.

Han understreger samtidig, at mange af de videregående uddannelser godt kunne bruge et løft, men at man er bevidst om de mange besparelser på området.

»Der er blevet skåret ned på universiteterne år efter år, siden regeringen trådte til«.

Ifølge rapporten skal de studerende bruge 20 procent mere tid på studiet, hvis de skal nå op på timetallet for en normal arbejdsuge på 37 timer.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce