Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
 FINN FRANDSEN (arkiv)
Foto: FINN FRANDSEN (arkiv)

Fravær. Michael Ziegler »køber ikke«, at det alene er på grund af de nye arbejdstidsregler, at lærerne i højere grad melder sig syge

Uddannelse
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ziegler står fast på lærernes arbejdstid op til overenskomstforhandlinger

Chefforhandler for KL vil ikke ændre på arbejdstidsregler.

Uddannelse
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Selv om Michael Ziegler (K), der står i front som chefforhandler for Kommunernes Landsforening (KL) i overenskomstforhandlingerne med lærerne, erkender, at lærernes sygefravær er steget, mener han ikke, at de nye arbejdstidsregler skal ændres.

»Det giver ikke anledning efter min opfattelse til en revurdering af arbejdstidsreglerne«, slår Ziegler fast forud for de næste overenskomstforhandlinger.

Netop i går vekslede de to parter krav til forhandlingerne.

Michael Ziegler »køber ikke«, at det alene er på grund af de nye arbejdstidsregler, at lærerne i højere grad melder sig syge.

»Det er en kombination af det og reformen. Det er samlet set en meget stor forandring. Højere sygefravær er en generel tendens, men der er også store kommunale forskelle. Nogle steder stiger sygefraværet ikke«.

Hvad vil KL gøre ved det?

»Vi følger det meget tæt ude i de enkelte kommuner, hvor man jo skal løse det. Vores opgave i KL er at dele de gode erfaringer. For eksempel hvordan man får lagt skemaet godt for lærerne, eller hvordan man reducerer antallet af møder, så det frigør tid til forberedelse«.

Men noget er vel helt galt med det stigende fravær?

»Det er jeg ikke enig i. Ja, sygefravær er steget. Og hvis det stiger fra 4 til 5 procent, er det en forøgelse på 25 procent. Eller på 1 procentpoint. Og hvordan er niveauet kontra andre faggrupper? Det er nok på niveau. Så mit billede er ikke, at noget er helt galt«.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden