Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

drenge. »Vi har tænkt på det her, og vi mener, at det kan virke motiverende på mange drenge med optagelsesprøver«, siger undervisningsordfører Merete Riisager (LA).
Foto: JACOB EHRBAHN

drenge. »Vi har tænkt på det her, og vi mener, at det kan virke motiverende på mange drenge med optagelsesprøver«, siger undervisningsordfører Merete Riisager (LA).

Uddannelse
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Blå blok står fast: Karakterræs er lige for drenge og piger

Nyt karakterkrav vil drenge hårdest, viser ny analyse.

Uddannelse
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Politikerne på den blå fløj vil ikke ændre mening om karakterkrav i gymnasiet på mindst 4, selv om ny analyse viser, at et krav om karakteren 4 i snit i dansk og matematik vil gå hårdest ud over drengene.

»Jeg er ikke nervøs for en skævvridning. Vi er ikke optaget af køn, men af kvalitet. Vi vil gerne sende et klart signal om, at hvis man ønsker at komme i gymnasiet, er der nogle krav og forventninger, som man skal leve op til, uanset om man er dreng eller pige«, siger Venstres ordfører for videregående uddannelser, Esben Lunde Larsen.

Han sidder lige nu i forhandlinger med regeringen og de øvrige partier om en gymnasiereform, hvor en af de helt stor knaster er optagelseskrav.

Karakterkrav er motivation for alle

Esben Lunde Larsen er ikke alene med sit krav om, at eleverne skal have 4 i matematik.

»At pigerne ligger foran drengene, undrer mig ikke, men det er ikke så godt, at det bliver mere og mere, at de kommer foran. Umiddelbart – og uden at have set analysen fra Kraka – ændrer det ikke noget for os. Et af vores argumenter er, at et karakterkrav på 4 gerne skulle blive en motivationsfaktor for dem, der vil gymnasievejen. Også for drengene«, siger undervisningsordfører Daniel Rugholm (K).

Hos både Dansk Folkeparti og Liberal Alliance er der også et ønske om karakterkrav på mere end 02, som regeringen foreslår, for at komme videre i uddannelsessystemet.

Men i stedet for et fokus på dansk og matematik ønsker de sig et karaktergennemsnit på 7 i alle fag aflagt til folkeskolens afgangsprøve.

LA vil have optagelsesprøver

LA vil også have en model, hvor de elever, der ikke kan leve op til 7, skal have mulighed for at komme ind via skriftlige optagelsesprøver inden for de forskellige afgangsfag.

»Vi har tænkt på det her, og vi mener, at det kan virke motiverende på mange drenge med optagelsesprøver«, siger undervisningsordfører Merete Riisager (LA).

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden