Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Foto: MIRIAM DALSGAARD
Uddannelse
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sådan oplever tre studerende kønsforskellen på deres studie

Kvindelige studerende har mindre tiltro til deres evner til at klare studiet.

Uddannelse
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Presset - Chaline Rasmussen, 22, studerer markedsføringsøkonom:

»Jeg har prioriteret min tid, så jeg ikke bruger al tid på at lave lektier. Jeg vil også gerne have et liv uden for skolen. Jeg kan godt nogle gange blive stresset. Det er dyrt at bo i København, og jeg er glad for at få SU, men jeg er også nødt til at arbejde ved siden af, og jeg skal også have tid til at se mine venner. Jeg kan også godt blive lidt stresset over at tænke på, om der er arbejde at få bagefter uddannelsen. Jeg tror ikke, drenge tænker så meget over tingene. Sådan er det nok helt generelt. Pigerne stresser over at få høje karakterer og over alle de krav, der er. Man skal have en uddannelse og have et arbejde og have styr på det hele«.

Ambitiøs - Emil Aaberg, 27, studerer international handel og markedsføring:

»Jeg tror ikke, mænd er bange for at gå til studievejledningen og bede om råd eller ser det som et nederlag. Men deres ambitionsniveau er måske ikke på samme niveau som kvindernes. Pigerne er bedre til at få høje karakterer. Det er ikke nødvendigvis mit mål. Jeg vil bare gerne have noget ud af mit studie. Hvad der står på af tal, betyder ikke så meget. Det kan godt virke som om, pigerne pisker sig selv lidt hårdt. Det kan være om alt fra påklædning og udseende til karakterer. De vil gerne fremstille sig selv på en bestemt måde. Det er også fint, så længe de er glade«.Foto: MIRIAM DALSGAARD.

Rådgivning - Josephine Patino, 23, studerer markedsføringsøkonom:

»Jeg tror ikke, vi piger bekymrer os mere over tingene end drengene. Vi tænker lige meget over tingene, men piger siger det bare højt, mens drengene siger til sig selv, at det skal nok gå. Jeg har selv gået et semester om, og har også været hos studievejlederen og spørge om, hvordan jeg nu skal gøre tingene. Det er der ingen skam i. Det er måske bare en kvindelig måde at gøre tingene på, hvor drengene måske sidder mere i en vennegruppe og snakker om det«.

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden