Foto: KLAUS HOLSTING (arkiv)
Uddannelse

Københavnske skoler får lov til at indføre kortere skoledage

Et flertal i Københavns Kommune giver byens skoleledere mulighed for at gøre skoledagene kortere

Uddannelse

Elever i københavnske skoler kan se frem til kortere skoledage, hvis de kan lokke skolelederen med på ideen. Det står klart efter et flertal i Københavns Kommunes Børne- og Ungdomsudvalg har besluttet at give skolelederne mulighed for at korte skoledagene.

Det er SF, Enhedslisten, Konservative og Dansk Folkeparti, der står bag forslaget, som også støttes af Socialdemokraterne.

Medlem af Børne- og Ungdomsudvalget for Socialdemokraterne, Jan Andreasen, glæder sig.

»Filosofien i forslaget er, at vi vil have beslutningen ud, hvor det foregår. Skolelederne må så tage stilling til, hvor mange timer skoledagene skal være kortere« siger han.

Allerede i dag har skolerne i landets hovedstad mulighed for at søge om lov til at konvertere dele af den understøttende undervisning hos den lokale områdechef. Men efter beslutningen i kommunens børne- og ungeudvalg kan skolelederne selv konvertere den understøttende undervisning til kortere skoledage og en ekstra voksen i fagtimerne.

Jan Andreasen, er det ikke underligt, at socialdemokrater i København stemmer for at udvande en reform, som en socialdemokratisk ledet regering har gennemført?

»Personligt har jeg hele tiden været stærkt kritisk over for reformen. Men selv hvis man er tilhænger af reformen, er problemet, at man har smidt alle reformens initiativer i hovedet på skolelederne på engang. Så jeg mener, at vi nu kaster en redningskrans ud til skolerne, så de mange initiativer får bedre vilkår fremover«, siger han.

Børne- og ungdomsudvalget diskuterede tilbage i november muligheden for at sende en dispensationsansøgning fra den understøttende undervisning og lektiecafe til undervisningsminister Ellen Trane Nørby, som Frederiksberg Kommune tidligere har gjort. Men forslaget blev stemt ned.

I de fire partiers forslag fremgår det, at skolelederen skal begrunde »sin beslutning ud fra pædagogiske hensyn«, hvis skolelederen bruger muligheden for at konvertere den understøttende undervisning.

Københavns Kommune står langt fra alene om at lade det være op til skolerne selv bestemme om de vil korte i skoleskemaerne. 37 kommuner har ifølge Folkeskolen.dk givet grønt lys til, at skoledagen kan kortes ned og konverteres til timer med to voksne i klassen.

Det var onsdag eftermiddag ikke muligt at få en kommentar fra børne- og ungdomsborgmester Pia Allerslev. Men hun har til flere medier udtalt, at hun er skeptisk over for forslaget, som hun anser som overflødigt, fordi der allerede i dag er mulighed for at søge dispensation hos områdechefen.

Forvaltningen oplyser, at der er syv københavnske folkeskoler, der har søgt om dispensation hos områdechefen, som har fået tilladelse til at konvertere understøttende undervisning til to-voksenordning. Flere af skolerne har søgt dispensation for hele årgange eller indskolingen.

Redaktionen anbefaler:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce