Leonore har et gennemsnit der ligger et stykke over adgangskvotienten på drømmestudiet sidste år, men alligevel frygtede hun at adgangskvotient ville tage et stort spring opad i år Kilde: Politiken / Johannes Skov Andersen

Uddannelse

Så mange får afslag på studieansøgningen

Hver fjerde ansøger er ikke blevet optaget på en uddannelse.

Uddannelse

Ud af de 94.744 der i år har søgt om optagelse på en videregående uddannelse, får 23.498 nedslående besked, når adgangskvotienterne bliver offentliggjort ved midnat.

Det svarer til, at hver fjerde ansøger lige som sidste år ikke bliver optaget på en uddannelse.

Af dem, der ikke modtager et optagelsesbrev, bliver cirka halvdelen – eller 12 procent af alle ansøgerne – afvist, fordi der var flere kvalificerede ansøgere end pladser på deres drømmestudie.

Det er dem, der skuffet må konstatere, at de ikke har et tilstrækkeligt højt gennemsnit til at komme ind på kvote 1, og som ikke havde held med kvote 2 ansøgningen.

Den anden halvdel – 11.964 ansøgere – bliver ikke optaget, fordi de er blevet afmeldt ansøgningsprocessen for ikke at leve op til kravene til at blive optaget på uddannelsen, eller fordi de har trukket deres ansøgning tilbage. Her fylder ansøgninger fra udenlandske studerende godt op i bunkerne.

66.439 optaget

Den gode nyhed er, at 66.439 håbefulde kommende studerende er blevet optaget på en videregående uddannelse. Og at det er 1138 flere end sidste år, hvilket glæder uddannelses- og forskningsminister Ulla Tørnæs.

»Det er meget glædeligt, at vi havde rekordmange, der søgte om at komme ind på en videregående uddannelse i år. Men lige så glædeligt er det, at vi også har rekordmange, som nu er blevet optaget«, udtaler hun i en pressemeddelelse og fortsætter:

»Særligt er jeg glad for, at der er flere, der er blevet optaget på uddannelser, som har gode jobmuligheder, for jeg arbejder målrettet på at skabe et bedre match mellem vores uddannelser og arbejdsmarkedets behov. Optaget i 2016 er et godt skridt i den rigtige retning«.

Oveni kommer de 4.807, der har fået en såkaldt stand-by plads, som garanterer dem en plads på drømmestudiet næste år eller i år, hvis nogle andre takker nej til deres.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden