Foto: OLESEN PETER HOVE
Uddannelse

Kom du ikke ind? Her er der stadig plads

Knap hver fjerde af de mange tusinde studieansøgere i Danmark har fået afslag.

Uddannelse

Klokken 00.01 i nat blev det offentliggjort, hvem der kom ind hvor på landets videregående uddannelser.

Men blandt de mange unge, der havde søgt ind på drømmestudiet og havde tilbragt aftenen med at bide negle i spænding, var der desværre også flere, der modtog et nedslående afslag.

I alt 23.498 studieansøgere kom ikke ind på det studie, de havde drømt om.

Enten fordi de ikke havde et højt nok karaktergennemsnit, eller også fordi de ikke havde de rette kvalifikationer. Af de 23.498 skuffede ansøgere er lidt under halvdelen, 11.534, blevet direkte afvist. Hvor mange, der blev optaget på deres sekundære valg, fremgår ikke.

Der er håb endnu

Men er man ikke kommet ind på nogen af de ønskede studier, er der stadig håb for at blive optaget på en uddannelse i år.

Landet over er der nemlig mange ledige pladser på diverse studier. Og de kan søges af alle, altså også af de ansøgere, der ikke oprindeligt havde søgt om optagelse på netop dette studie.

Politiken bringer her - med Ritzau og Den Koordinerede Tilmelding (KOT) som kilde - en oversigt over de uddannelser, hvor der stadig er pladser:

  • På Københavns Universitet er det stadig muligt at komme ind på blandt andet kemi, fødevarer og ernæring, idræt og fransk sprog og kultur.
  • På DTU er der fortsat pladser på diplomingeniørstudiet inden for trafik og transport.
  • På RUC er der pladser på blandt andet naturvidenskabelig bacheloruddannelse og humanistisk-teknologisk bacheloruddannelse.
  • På SDU er der pladser på blandt andet matematik-økonomi, datalogi, religionsstudier og bibliotekskundskab.
  • Aarhus Universitet kan også tilbyde pladser på blandt andet fysik, matematik, agrobiologi, brasilianske studier og tysk sprog, litteratur og kultur.
  • På Aalborg Universitet er der en stribe uddannelser med ledige pladser. Blandt andre civilingeniør, teknoantropologi, idræt, anvendt filosofi og samfundsfag.
  • Derudover er der åbne pladser på mange af professionshøjskolerne landet over.

Kvinderne er i overtal

Pladserne bliver optaget løbende. Nattens optag af studieansøgere viste i øvrigt, at de kvindelige ansøgere stadig udgør et flertal.

56 procent af de 66.439 ansøgere, der til midnat fandt ud af, om de havde fået en studieplads, var kvinder. Dermed er der ikke ændret på den kønsmæssige sammensætning i forhold til 2014 og 2015.

Hele 84 procent af dem, der her er optaget på det sundhedsfaglige område, er kvinder, ligesom 69 procent af de optagne på det pædagogiske område er.

Kigger man på de uddannelser, der har det største optag, er nummer 1 på listen pædagoguddannelsen med 5.296 optagne, efterfulgt af sygeplejerske (3.581 optagne) og diplomingeniør (3.210).

SE MEREom ledige pladser her

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Annonce