0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Louise Herrche Serup
Foto: Louise Herrche Serup

Ny by og nyt studie gjorde det nødvendigt for Sofie Graakjær Trige at være aktivt søgende for at få skabt sig et socialt liv ved siden af bøgerne, og det har haft afgørende betydning for hendes glæde ved at læse psykologi i Aalborg.

»Hvis ikke jeg var villig til at flytte for studiet, så ville jeg det bare ikke nok«

Sofie Graakjær Trige er flyttet til Aalborg, hvor hun ikke kendte en sjæl, for at læse psykologi. For at falde godt til i den nye by har det vigtigste for hende været at skabe et stærkt socialt netværk.

FOR ABONNENTER

Det føltes som at rykke sit liv op med rode, da Sofie Graakjær Trige sidste år flyttede fra København til Aalborg for at studere. Hun havde søgt ind på psykologi på universiteter i hele landet, men kunne med sit karaktergennemsnit fra gymnasiet kun komme ind på sin fjerde prioritet i Aalborg.

Hun var dog ikke i tvivl om, at hun ville tage chancen og flytte til den anden ende af landet, væk fra venner og familie, da hun i sommeren 2016 fik besked om, at hun var kommet ind på psykologi på Aalborg Universitet.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu