Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Mads Nissen
Arkivfoto: Mads Nissen

Andelen af afgivne 12-taller er steget stødt i 2017. Spørgsmålet er, om det er et reelt problem eller bare et tegn på, at Danmark har fået dygtigere elever.

Uddannelse
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Er karakterkravenes himmelflugt et problem?

Adgangskvotienterne er de seneste år skudt ud i stratosfæren, og i 2017 steg antallet af 12-taller i gymnasiet med 50 procent. Debat om, hvorvidt bonusordninger og 12-skalaen har skabt karakterinflation, eller om gymnasieeleverne bare er blevet dygtigere.

Uddannelse
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Gennem en efterhånden længere årrække har man hvert år sidst i juli kunne læse avisoverskrifter om, at flere og flere uddannelser kræver et stadig højere karaktergennemsnit, hvis man skal kunne komme ind. At nogle få uddannelser helt sprænger skalaen og kræver et gennemsnit højere end topkarakteren 12, hvis man vil inden for dørene. Og at en lille håndfuld gymnasieelever får 12 i samtlige eksamener og ender på mere end 13 i gennemsnit.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

Forsiden