Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Stine Bidstrup/Jyllands Posten
Foto: Stine Bidstrup/Jyllands Posten

Uddannelse
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Muslimsk friskole med dårlig økonomi mister statstilskud

Styrelsen for Undervisning og Kvalitet tager støtten fra Iqra Privatskole, der ligger på Nørrebro.

Uddannelse
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den muslimske friskole Iqra Privatskole, der ligger på Nørrebro, mister sit statslige tilskud.

Det har Styrelsen for Undervisning og Kvalitet afgjort, oplyser styrelsen i en pressemeddelelse. Skolen mister tilskuddet fra og med december.

Styrelsen lægger især vægt på skolens dårlige økonomi.

»Det er styrelsens vurdering, at der er væsentlighed usikkerhed om Iqra Privatskoles økonomi og dermed væsentlig fare for, at skolen må lukke på meget kort sigt«, udtaler Birgitte Hansen, direktør for Styrelsen for Undervisning og Kvalitet, i meddelelsen.

»Styrelsen skal varetage statens kreditorinteresse og kan derfor ikke fortsætte med at udbetale tilskud til skolen. Skolen har gennem længere tid været under skærpet tilsyn - både på grund af problemer med skolens økonomi og med undervisningskvaliteten«.

Styrelsen har ført tilsyn med privatskolen siden maj 2017, og skolen har været under skærpet økonomisk administrativt tilsyn siden 6. marts i år.

I starten af året meddelte styrelsen, at Iqra Privatskole skulle tilbagebetale 16,2 millioner kroner, som den har modtaget i tilskud fra staten.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Lars Krabbe

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen
  Fik du hørt: Den ukendte Kim Larsen

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om den ukendte Kim Larsen.

 • Marie Hald/moment Agency

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp
  Fik du hørt: De tykke kvinders frihedskamp

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om tykke kvinders frihedskamp.

 • Maud Lervik

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol
  Fik du hørt: Nattesøvn er det nye statussymbol

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om vores nattesøvn.

Forsiden