Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Flere end ventet gymnasielærere varsles fyret

Omkring 300 lærere på landets gymnasier står til en fyreseddel ifølge lærerforening.

Uddannelse
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Mængden af lærere, der står til at blive omfattet af en fyringsrunde på landets gymnasier, har vokset sig større end først antaget.

I februar skrev avisen.dk, at 200 gymnasielærere var blevet varslet fyret. Fredag oplyser Gymnasieskolernes Lærerforening (GL), at der nok nærmere bliver tale om 300 lærere. Det skriver A4 Medier.

GL, der også stod bag optællingen i februar, baserer sine tal på indrapporteringer fra tillidsmænd eller lærere fra de enkelte skoler.

Ifølge formand for GL Thomas Kepler er fyringerne en logisk konsekvens af årets finanslov.

»Der sker det, som vi sagde til Folketinget og regeringen ville ske, hvis man vedtog finansloven for 2019. Så blev det et meget blodigt år«, siger han til Ritzau.

GL-formanden venter også, at der kan komme flere varslinger om fyringer.

»Jeg tror ikke, at alle skoler endeligt har gjort, hvad der er behov for. Mange skoler har måske skubbet det foran sig og håbet på nogle bedre optagelsestal«, siger han.

ritzau

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

Forsiden