0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

LA-ordfører efter ministers lynindgreb: »Det er venstrefløjens evige kamp imod faglighed«

Det er ifølge Henrik Dahl (LA) ikke et udtryk for inklusion­, men for provinsiel­ leflen, når regeringen­ fjerner optagelses­krav til gymnasiet.

Jens Hartmann Schmidt
Foto: Jens Hartmann Schmidt
Uddannelse
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Uddannelse
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

To måneder efter, Merete Riisager (LA) forlod Uddannelsesministeriet, annullerer Pernille Rosenkrantz-Theil (S) sin forgængers arbejde.

Siden juni har elever skulle bestå en optagelsesprøve for at komme på gymnasiet, selv om de har gået på en prøvefri fri- og efterskole. Prøven tester eleverne i dansk, engelsk, matematik og fysik og uddeler et antal point for hvert fag. Hvis eleverne i ét fag scorede lavere point end det, der svarer til karakteren 4, skulle de ifølge den tidligere undervisningsminister Merete Riisager afvises fra gymnasiet.

Det krav annullerer den ny undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) med øjeblikkelig virkning, siger hun til Politiken.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts

Annonce