0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Giv en julegave, der glæder langt ind i det nye år. Giv et abonnement på Politiken

Hurtige millioner til Danmarks største uddannelse er som 1 sodavandsis til 17 børn

Der er penge på vej til pædagoguddannelsen. Senere følger større forandringer. Men er det nok til at skaffe flere ansøgere og skabe respekt om pædagogfaget?

Melissa Kühn Hjerrild (arkiv)
Foto: Melissa Kühn Hjerrild (arkiv)

Pædagogstuderende på pædagoguddannelsen på UCC.

Uddannelse
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Uddannelse
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Signalet er klart som bøjet i neonrør. Uddannelses- og forskningsministeren annullerer den tidligere regerings talentprogram og giver pengene til pædagoguddannelsen.

Der er tale om 127,5 millioner kroner, og selv om det ikke bliver til mange basører til hver af de over 17.000 studerende, der går på landets største uddannelse, er signalet umuligt at misforstå. Penge flyttes fra en talentpulje, som kunne uddeles inden for alle områder, og bliver givet til pædagoger, der om nogen kan kaldes velfærdssamfundets kernetropper.

Det følger helt den røde tråd i fortællingen om Mette Frederiksen som børnenes statsminister. En tråd, der også binder sløjfe på uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensens udmeldte prioriteringer og på, at hun som tidligere børneordfører har fået ansvaret for de videregående uddannelser.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts

Annonce