Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Nima Taheri
Foto: Nima Taheri

I undervisningen på ZBC i Ringsted lærer eleverne på automatik- og procesuddannelsen at programmere en robotarm som denne, så den kan sortere metal- og plastikklodser ved hjælp af en lille sensor, som registrerer klodsens type.

Bag enhver robot og maskine står en automatiktekniker

På automatik- og procesuddannelsen ved ZBC i Ringsted er der fokus på teknologi i praksis. Eleverne drømmer om at arbejde med store automatiserede maskiner og robotter.

FOR ABONNENTER

Skærmen er det store omdrejningspunkt for dagens undervisning for Mai Mortensen, som går på et hold bestående af ni elever på hovedforløb 2 på automatik- og procesuddannelsen på ZBC (Zealand Business College) i Ringsted. Her lærer eleverne blandt andet at programmere og montere robotter samt håndtere, reparere og vedligeholde automatiserede systemer. Når de er færdiguddannet, bliver de automatikteknikere, som arbejder med automatiserede maskiner, der styrer processer og produktion.

Kampagnetilbud: Prøv 3 måneder for 299,-

Få den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden