0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Kan børnenes minister acceptere, at blebørn kommer i børnehave?

Regeringen vil ikke lovgive, når toårige børn starter i børnehave. Men når det gælder tidlig skolestart, er der en lov på vej.

Martin Lehmann
Foto: Martin Lehmann

Der er 20.000 kroner om året at spare, hvis vuggestuebørn starter tidligt i børnehave. Men eksperter, forældre og pædagoger fraråder det. Arkivfoto.

Uddannelse
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Uddannelse
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Jo før, jo billigere. Sådan lyder det i kommuner, når det gælder om at få børn hurtigt fra vuggestue til børnehave.​

Jyllands-Posten beskriver i en nylig artikel, at 41 af landets kommuner giver mulighed for at sende børn i børnehave, inden de er fyldt 3 år. Det kan være børn helt ned til 2 år og 3 måneder, som tager turen fra vuggestuen med middagslur og bleskift til børnehaven, hvor der er færre trøstende arme, og hvor de ældste børn glæder sig til at blive sluppet løs i skolegårdenes vilde leg i frikvarteret.

Prisforskellen er til at få øje på. Jyllands-Posten citerer professor i kommunaløkonomi Kurt Houlberg for, at det koster lidt over 100.000 kroner om året per dryppende næse i vuggestuer og cirka 80.000 kroner per barn i børnehaven.

Eksperter, forældre og pædagoger siger med én stemme, at udsigten til en kommunal besparelse ikke modner børn til de nye omgivelser. De ser derfor gerne, at Folketinget ved lov vedtager, at børn skal være 3 år, før de starter i børnehaven.

Deltag i debatten nu

Det koster kun 1 kr. at få fuld adgang til Politiken, hvor du kan læse artikler, lytte til podcasts og løse krydsord.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter