0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Partier vil gøre seksualundervisning obligatorisk

Støttepartier vil gøre seksualundervisning til fast fag på læreruddannelsen. Uhensigtsmæssigt, mener forening.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Martin Lehmann
Foto: Martin Lehmann

Støttepartier vil gøre seksualundervisning til fast fag på læreruddannelsen. Det er dog uhensigtsmæssigt, mener Skolelederforeningen.

Uddannelse
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Uddannelse
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Regeringens støttepartier vil gøre seksualundervisningen obligatorisk på læreruddannelserne.

Det er SF, der kommer med udspillet, og partiet bakkes op af Enhedslisten og De Radikale, som begge har identiske forslag klar.

»Når vi hører, at under halvdelen af befolkningen føler, de har fået optimal seksualundervisning i folkeskolen, og nogle knap har fået nogen, er det vigtigt at se på, om man kan indføre det her fag«, siger Astrid Carøe, uddannelsesordfører for SF.

Når vi hører, at under halvdelen af befolkningen føler, de har fået optimal seksualundervisning i folkeskolen, og nogle knap har fået nogen, er det vigtigt at se på, om man kan indføre det her fag

Hun henviser til flere rapporter, der peger på, at både lærere og elever ikke får det optimale ud af seksualundervisningen.

Lige nu er faget på læreruddannelsen frivilligt, og en undersøgelse fra 2018 viste, at kun hver femte lærer tilvælger faget, der har navnet sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab.

Prøv noget andet end den her bevidstløse omgang

Hos Skolelederforeningen er direktør Claus Hjortdal helt uenig. Han kalder det uhensigtsmæssigt at gøre faget obligatorisk på læreruddannelsen.

»Der er behov for, at nyuddannede lærere kommer ud med en god, solid viden om seksualundervisning. Men jeg synes, man skal prøve noget andet end den her bevidstløse omgang med at gøre alting til et fag«.

»Det er et eksempel på, hvordan man vil overregulere fuldstændig, fordi man tror, det kan fremme nogle ting«, siger Claus Hjortdal.

I stedet opfordrer han politikerne til at gå i dialog med professionshøjskolerne og se på andre løsninger.

Regeringspartiet Socialdemokratiet, der - før de kom i regering - udtrykte et klart ønske om netop at indføre obligatorisk seksualundervisning på læreruddannelsen, er ikke afvisende over for idéen.

Kasper Sand Kjær, uddannelsesordfører hos S, kan dog ikke på stående fod sige ja eller nej til forslaget.

»Det skal ikke ses som et holdningsskift. Vi vil gerne styrke seksualundervisningen i folkeskolen og sørge for, at lærerne er bedre klædt på i dag«.

»Jeg synes bestemt det her er værd at overveje, og vi må tage det med i den samlede drøftelse«, siger Kasper Sand Kjær.

ritzau

Annonce

Læs mere