Danmark har ikke geografien til fjernundervisning, som det kendes fra for eksempel Australien og USA. Men nu har vi pandemi, og den vil fra i dag betyde, at dit barn bliver undervist i et virtuelt klasseværelse i hjemmet. I alt fald i de kommende to uger, men alle, Politiken har talt med, siger, at det sandsynligvis vil vare længere.
Af to grunde er Danmark alligevel godt rustet til opgaven med at undervise elever hjemme. For det første fordi stort set alle hjem er koblet til internettet, og for det andet fordi danske lærere og elever længe har arbejdet med IT som en integreret del af undervisningen. OECD sætter derfor Danmark øverst i feltet, når det gælder digitalisering af undervisningen. Det viser sig på alle niveauer i uddannelsessektoren – for eksempel var der allerede før vi kendte til coronavirus åbnet mulighed for, at 20 procent af undervisningen på landets gymnasier kan være virtuel.
Det er en fordel i den ekstreme situation, landet befinder sig i nu. Derfor har nogle elever og studerende allerede i sidste uge afleveret opgaver over internettet og holdt videokonferencer med klassekammerater og lærere.
Allerede inden beslutningen om at holde alle børn og unge hjemme var truffet, var der møder mellem embedsmænd fra Børne- og undervisningsministeriet og repræsentanter fra udbydere af IT-undervisning om den gigantiske opgave, der venter alle i og omkring skolen.
Lærere, elever og forældre har mere at vælge mellem end nogensinde før, for landets udgivere af undervisningsmateriale står i disse dage i kø for at fjerne de betalingsmure, de normalt gemmer deres forløb bag.
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter
Få det store overblik for 1 kr.
Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.
Læs mereEr du under 30 år og udeboende? Få halv pris her
Allerede abonnent? Log ind