0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Claus Nørregaard
Tegning:: Claus Nørregaard

Der er masser af muligheder: Her kan du komme ind på en uddannelse med et snit på 7

Vi dræber myten om, at et snit på syv lukker mange døre.

FOR ABONNENTER

Hvert år skriver medierne – det gælder også Politiken – om superstudenter og de uddannelser, der krævede de højeste snit for at komme ind. Det er med til at styrke opfattelsen af, at man skal have topkarakterer for at holde alle døre åbne. Men virkeligheden for langt de fleste studenter er ikke et snit, der sprænger skalaen.

Sidste år havde gennemsnitsstudenten på tværs af landets ungdomsuddannelser nemlig et snit på 7. Karakteren 7 gives for den gode præstation, »der demonstrerer opfyldelse af fagets mål, med en del mangler«.

Gennemsnitsstudenten er ikke feteret, og ræset mod topkaraktererne kan føles som den eneste måde at holde alle døre åbne på. Men faktum er, at du har masser af muligheder for at søge ind på en videregående uddannelse.

Hvis du står og skal søge ind på en videregående uddannelse inden ansøgningsfristen på søndag, så er her inspiration til de uddannelser, som gennemsnitsstudenten kunne komme ind på sidste år på samme tid.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden